INTERVIU Magdalena Bistriceanu (candidat PMP): „Fiecare dintre noi are șansa de a-și schimba viața mergând la vot! Voi lupta pentru înființarea de creşe în toate comunele din judeţ”

Ne apropiem cu pași repezi spre „momentul zero” al politicii din acest an: alegerile parlamentare din 11 decembrie. TOMIS NEWS apasă pe pedală și vă va prezenta, în cele patru zile care ne-au mai rămas, punctele de vedere, proiectele și ambițiile celor care vor să ne conducă destinele în următorii patru ani. Alegerile din 11 decembrie sunt o miză importantă. Majoritatea va forma Guvernul și vom afla încotro ne îndreptăm.

(SECȚIUNE COMPLETĂ, AICI!)

Astăzi publicăm interviul pe care candidatul Constanței din partea PMP la Camera Deputaților, Magdalena Bistriceanu, a fost amabilă să ni-l acorde. A fost secretar executiv al PSD și, în 2012, s-a produs ruptura cu social-democrații, Magdalena Bistriceanu susținând că a fost tot timpul o admiratoare a lui Traian Băsescu și astfel s-a alăturat fără rezerve Partidului Mișcarea Populară. Astăzi, candidează la Constanța, pe locul doi pentru Camera Deputaților.

REPORTER: Sunteți candidat la Constanța, un județ cunoscut în ultimii ani ca un „fief al PSD”. Din pulsul pe care l-ați luat de la cetățeni, se confirmă această stare a lucrurilor?
BISTRICEANU: Am bătut la pas tot județul în ultima vreme și am vorbit cu foarte mulți oameni. Constănțenii s-au cam săturat să fie furați de baronii PSD. Să nu uităm că Nicușor Constantinescu, unul dintre exponenții corupției din România, se află la închisoare. Oamenii și-au dat seama de acest lucru, nu mai pot fi păcăliți. Tocmai de aceea au încredere în Partidul Mișcarea Populară. Noi suntem oameni curați, nu am avut afaceri cu statul și nu am trăit din activitatea politică. În plus, nu avem niciun fel de legătură cu mafia locală. 
REPORTER: Traian Băsescu, Claudiu Palaz, Robert Turcescu sau Dorel Onaca. Câteva cuvinte despre această echipă din care faceți parte?
BISTRICEANU: Să faci politică în echipa condusă de cel mai bun om politic al României, președintele Traian Băsescu, este o mare șansă. Faptul că a avut încredere că pot candida la Camera Deputaților în județul său natal este o onoare pentru mine, dar și o obligație față de constănțeni. Presedintele Traian Băsescu nu este doar un lider politic al românilor, este un bărbat puternic, un om politic de anvergură!  Claudiu Palaz este președintele PMP Constanța. Robert Turcescu nu cred că mai are nevoie de prezentare. Un fost jurnalist care a făcut zeci de dezvăluiri despre corupția din România, nu poate să inspire decât încredere celor care vor să schimbe ceva în această țară. Domnul Dorel Onaca a fost sufletul acestei campanii, un om cu o putere de muncă fantastică. A avut mereu un cuvânt bun pentru noi, ne-a încurajat în permanență. Am văzut cât de mult îl iubesc constănțenii și asta ne-a dat foarte mare încredere. 
REPORTER: Să considerăm că sunt o persoană care nici nu vrea să audă de politică. Convingeți-mă, pe scurt, să vin la vot pe 11 decembrie.
BISTRICEANU:  Oamenii se plâng mereu că o duc rău și că nu pot face nimic să schimbe situația. Nu este adevărat!  O dată la patru ani , fiecare dintre noi are șansa de a-și schimba viața mergând la vot. Este vorba și de viitorul copiilor noștri. Nu putem sta cu mâinile în sân și apoi să așteptăm să ne cadă din cer. Nu putem fi doar slugile acelorași baroni. Trebuie să le arătăm că existăm și putem să-i schimbăm. Și mai e ceva. În evenimentele din decembrie 1989 au murit mulți români tocmai pentru ca noi să avem acest drept. Din respect pentru cei care și-au dat viața atunci  trebuie să mergem să votăm.  O dată la patru ani, fiecare dintre noi contăm. Prin votul nostru hotărâm coaliția care va da primul-ministru. Este foarte important. Eu tot timpul le spun oamenilor: „România are nevoie de cel mai bun prim-ministru și acela nu poate fi decãt Traian Băsescu.” Votând PMP veți face posibil acest lucru! A fost cel mai bun președinte, va fi cel ma bun prim-ministru. 
REPORTER: PNL Constanța doar ce a anunțat că „un vot dat dreptei, dar nu PNL” înseamnă „un vot irosit”. Cum comentați această luare de poziție?
BISTRICEANU: Este strategia lor de partid, e problema lor. Nu ne interesează să intrăm în astfel de polemici. Partidul Mișcarea Populară și-a propus o campanie constructivă prin care să le arătăm oamenilor ce putem face pentru ei. Mi-e greu să cred însă că PNL nu ar avea nevoie de un aliat precum Traian Băsescu care este , în mod evident, un om de dreapta pro-european. Am convingerea ca mulți PNL-iști, foști PDL-iști, nu se regăsesc în “marele” PNL și vor vota cu PMP! 
REPORTER: Suntem în 12 decembrie, ați ajuns parlamentar. Primul lucru pe care îl veți face?
BISTRICEANU: În primul rând le voi mulțumi constănțenilor pentru că au avut încredere în mine, apoi celor din echipa PMP pentru sprijinul lor. Primul proiect pentru care voi începe demersurile este cel care se referă subvenționarea în totalitate a construcției de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa și de anulare a impozitelor pe profit pentru producătorii agricoli. Voi lupta pentru constănțeni până când vor fi puse în practică toate proiectele. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *