INTERVIU George Muhscină: „Constănțenii nu mai pot fi păcăliți! Blaturile dintre conducerea PNL și PSD au ieșit la iveală: Lupu și Chițac sunt compromiși”

Georghe Muhscină este candidat independent pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Recent demisionar din PNL Constanța, unde a fost vicepreședinte și consilier județean, Muhscină consideră că liberalii trebuie să se trezească, pentru că cei doi candidați: Vergil Chițac la Primărie și Mihai Lupu la CJC sunt compromiși și nu pot să reprezinte liberalismul constănțean.

muhscina
George Muhscină

Candidatul independent este convins că PSD poate fi zdrobit doar în urma unei coalizări a tuturor forțelor de dreapta, însă acest lucru nu se poate întâmpla acum, pentru că liberalii au troc cu PSD, așa cum ne-a precizat în cadrul unui amplu interviu:

REPORTER: Campania electorală a început în forță. Care este percepția electoratului constănțean față de alegerile care ne bat la ușă?

G. MUHSCINĂ: Constănțenii nu mai pot fi păcăliți. Asta este clar. Trocurile prin care conducerea PNL Constanța vinde alegerile pentru că îi este mai profitabil să fie argat la PSD-ul lui Felix Stroe au ieșit la iveală. Am acest merit de a fi aprins lumina la timp când gunoiul dădea se iasă pe geam și o mână de liberali încercau din toată puterea să îl pitească pe sub birouri. Cetățenii au înțeles că oferta PNL pentru Consiliul Județean și Primăria Constanța nu este sinceră, ci doar o mascaradă roșie care să asigure succesul PSD. Nu mă îmbăt cu apă rece, nu pozez în salvatorul județului din ghearele PSD, însă este evident că nu putem scăpa de pesediști fără a fi sinceri cu noi și fără a ne gândi un pic cine sunt cei care ne cer votul. Avem șansa istorică de a scăpa de Stroe și toată șleahta sa, însă votul trebuie direcționat către oameni care vor cu adevărat acest lucru. Chițac și Lupu nu sunt cu siguranță candidații care vor și pot să bată PSD, lucru remarcat chiar și de politologul Sebastian Lăzăroiu. Am susținut tot timpul că PSD poate fi zdrobit doar în urma unei coalizări a tuturor forțelor de dreapta în baza unor înțelegeri transparente și asumate public. Exista această disponibilitate, însă PNL s-a opus. De ce? O știm cu toții, o știu și liberalii, o arată sondajele și acum au aflat și constănțenii.

REPORTER: Ce vă face să credeți că există un asemenea blat între PNL și PSD?

G. MUHSCINĂ: În primul rând, constănțenii trebuie să știe că până acum 2 luni am fost vicepreședinte al PNL Constanța, iar în 2016 am coordonat campania electorală de la locale a PNL. Deci vorbesc din punctul de vedere al omului care a fost acolo și a trăit pe propria piele aceste trădări. Aceste grupuri de interese transpartinice trăiesc și prosperă în partid mai ales atunci când sunt în opoziție deoarece au ce să vândă. În primul rând, ca să răspund la întrebarea dvs., era clar că cei din conducerea PNL Constanța nu doresc să dea PSD la o parte în momentul care au desemnat cei doi candidați la Primărie și Consiliul Județean. Când i-au pus pe Chițac și Lupu era totul clar. Mulți dintre colegii mei de atunci au vociferat, au protestat unii, însă nu au avut curajul să își asum o opoziție mai departe. Îi înțeleg și nu am nicio problemă cu ei. Eu însă nu am putut să tac și am preferat să plec din PNL și să spun lucrurilor pe nume decât să mai asist la un nou blat cu PSD. Să ne amintim că domnul Vergil Chițac în 2016 a vrut să piardă alegerile. Dânsul a vrut în Parlament. Constanța are nevoie de viziunea generației tinere. Cu tot respectul față de activitatea didactică a dlui Chițac, dar vorbim de un pensionar din categoria celor privilgiați, cu pensie de 10.000 lei lună. Se află și s-a aflat tot timpul cu 10 procente sub PNL, lucru inexplicabil și de netolerat pentru niciun partid care spune că vrea să câștige alegerile. Apoi este domnul Lupu, care este probabil cel mai pricopsit politician lliberal de pe urma guvernărilor PSD. Cât PSD a fost la putere, acesta a făcut afaceri de sute de milioane de lei cu statul român, partid căruia îi este profund îndatorat. Este evident că un asemenea candidat nu va putea niciodată să se smulgă din hățurile PSD.

REPORTER: Atunci să înțelegem că vom rămâne încă 4 ani cu PSD la Consiliul Județean Constanța?

G. MUHSCINĂ: Eu trag speranța că mulți constănțeni au înțeles că pentru a scăpa de PSD trebuie să aleagă un candidat cu adevărat de dreapta, care nu este părtașul înțelegerilor pe sub masă. Eu sunt unul dintre cei care vrea, poate și știe să conducă un județ, fără a pupa mâna la stăpân. Ce poate fi mai corect decât un candidat independent fără datorii nici la PSD, nici la PNL, nici la vreun alt partid? Însă, nu trebuie să minimalizăm pericolul uriaș care ne paște de a rămâne încă 4 ani cu un președinte de Consiliu Județean de la PSD, ceea ce înseamnă încă 4 ani de regres, sărăcie și subdezvoltare. Felix Stroe este reprezentarea perfectă a partidului pe care îl conduce și trebuie să scăpăm de asemenea oamenii din administrația publică. Incompetență, șmen, corupție, fraudă, indolență și aroganță, nepăsare și furt. Asta a însemnat PSD pentru Constanța în ultimii 20 de ani și trebuie să scăpăm de acest blestem. Pe 27 septembrie avem ocazia.

REPORTER: Cum vedeți dezvoltarea județului Constanța din postura de președinte al Consiliului Județean Constanța?

G. MUHSCINĂ: Lipsa de viziune și implicare a Consiliului Județean Constanța se resimte în mod direct asupra calității vieții cetățenilor, mai ales a celor din mediul rural. În ultimii 16 ani, Consiliul Județean, condus și controlat autoritar de PSD, a transformat orice șansă de dezvoltare a județului în afaceri bănoase pentru clientela politică a baronilor roșii. Au devalizat fondurile publice, au deturnat orice proiect doar pentru ca ei să se îmbogățească. Iar luptele de putere din PSD și înțelegerile cu PNL de acum despre asta sunt: cum să înșface mai ușor județul și resursele lui. Satele județului Constanța se scaldă în praf! Primarii nu pot derula proiecte de investiții din surse proprii pentru reabilitarea infrastructurii deoarece acestea presupun costuri foarte mari, iar bugetele locale au resurse doar cât să trăiască de la o lună la alta. De aceea, trebuie implementat un program județean de infrastructură coordonat de Consiliul Județean Constanța. Drumuri, trotuare, canalizare, alimentare cu apă, rețea de gaze, toate acestea nu trebuie să lipsească din nicio localitate din județ. Având în vedere că sunt proiecte de infarstructură regionale și integrate, finanțarea europeană se poate obține mult mai ușor. Primăriile din mediul rural nu dispun de personal calificat pentru a scrie proiecte europene, birocrația este sufocantă și de durată, fiecare UAT are ritm diferit de lucru, unele nu au nici măcar bani de cofinanțare, iar toate acestea descurajează inițiativele sau duc la eșecul proiectelor. În loc ca CJC să se joace de-a baba oarba cu primarii agreații și cei incomozi, mai bine și-ar pune sutele de funcționari publici la treabă în folosul cetățenilor acestui județ. Ajunge cu găinăriile și meschinăriile unei instituții preocupate de mica ciupeală, în loc să-și aloce energiile spre proiecte importante și dezvoltare. Lipsa de viziune a celor care conduc CJC condamnă județul la sărăcie și subdezvoltare! În calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, voi înființa acest program județean de investiții care va fi dus la nivelul fiecărei localități: canalizare, apă, gaze, drumuri și trotuare. Primarii își vor putea folosi resursele locale pentru altfel de investiții, care vor înfrumuseța și dezvolta localitățile!

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța candidează următorii:

Felix Stroe (PSD), Mihai Lupu (PNL), Remus Negoi (Alianța USR – PLUS), Răzvan Filipescu (PRO România), Ioana Reșit (PMP), Gheorghe Haleț (LORD), Daniel Moraru (PER), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Gheorghe Muhscină (independent) și Viorel Focșa (AUR).

COMANDAT DE CANDIDAT INDEPENDENT GEORGE MUHSCINĂ, COD MANDATAR FINANCIAR 24200210

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.