INTERVIU după război. Membru fondator al PNL, Gropoșilă: „Am asistat la un simulacru: „Votați, că vă ia mama dracului”! Am 72 de ani, mi-e rușine să mai stau cu ei!”

Duminică a avut loc circoteca PNL Constanța privind nominalizarea viitorilor plictisiți ai Parlamentului României. Din patru în patru ani ne alegem viitorii inutili ai patriei, însă acest aspect privește „plebea”. Cert este că, astăzi, s-au găsit și liberali, culmea fondatori ai partidului, supărați din cale afară!

Iulian Gropoșilă este președintele Patronatului Înteprinderilor Mici și Mijlocii Constanța. Oamenii de rând nu știu și află acum că la conferințele sale de presă participau trei-patru jurnaliști, din care îi plătea pe doi-trei din ei, TOMIS NEWS fiind singura publicație care se prezenta din sinceritate, nu din motive financiare.

Drept „răsplată”, la prima ceartă cu Iulian Gropoșilă, personajul a înțeles să considere autorul acestui interviu drept „jurnalist măzărist”, uitând (?) faptul că TOMIS NEWS se prezenta la acțiunile sale fără pretenții financiare, iar experiența politică îl plasa exact pe Iulian Gropoșilă în gașca lui Radu Mazăre, prin prisma USL, formațiune pe care dumnealui a girat-o, iar subsemnatul a condamnat-o de la fondare până la desființare și chiar și după aceea!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV De ce ține Dragomir „cu dinții” de reforma în PNL? „Vrea să devină CĂMĂTAR”!

Trecem de la nesimțire la (aproape) iertare și TOMIS NEWS este singura publicație care preia strigătul membrului fondator al Partidului Național Liberal, nimeni altul decât Aurel Gropoșilă, tatăl lui Iulian, din ședința comunistă de astăzi a PNL Constanța, în care s-au desemnat viitorii golani, respectiv parlamentari ai Constanței din partea PNL.

CITEȘTE ȘI:

Desemnări cu haos la PNL, pentru Parlament. Lupu: „Eu nu girez liste, eu girez oameni!” Surpriza zilei: Sorina Tușa!

Nu ne însușim degeaba acest termen, numit „comunist”, întrucât îi dăm ascultare domnului Dumitru Moinescu, prezent la ședința respectivă, care a comentat concluziile în stilul inegalabil al domniei sale și pe care îl redăm:

„A fost foarte frumos, mai aveam un pic și… prin aplauze, uniți prin cuget și (ne)simțiri votam „pentru”! Au fost aplauze, felicitări, cu miere, cuțite la spate! Data trecută, PNL a luat, când era cu mărețul USL, trei deputați și un senator, apoi când s-au „atașat” și ai noștri, adică Gigi Chiru cu PDL, au crescut la patru cu doi (patru deputați și doi senatori – n.r.)! Speranțele de acum sunt să luăm trei cu… opt (senatori, amuzant! – n.r.)! Dar, nu știu dacă reușim! Eu am ajuns în PNL pe filiera FSN-PDL – PNL, dar eu sunt în gândire mai liberal decât PNL-iștii de acum!”, ne-a precizat Dumitru Moinescu, personaj cu atât de vastă experiență politică și atât de mult amuzament, încât va face obiectul unui alt articol.

Revenim la familia liberală Gropoșilă și ne rezervăm dreptul subiectiv în a considera că Aurel Gropoșilă merită o sinceră reverență, pentru spiritul aristocrat, liberal, elitist, iar domnul Iulian Gropoșilă ar merita… o nouă sponsorizare de la falimentarul Gabriel Comănescu, cu o nouă promisiune care se va concretiza exact cum s-a „concretizat” și cea de astăzi!

Pe lângă reverența și respectul față de Aurel Gropoșilă, membru fondator al PNL, ne exprimăm și considerația pentru acest om care, la 72 de ani, a strigat în ședința de astăzi: „Demisia!” Aspect care, într-un partid format din oameni sănătoși la cap, ar fi trebuit să spună multe! I-a durut în fund pe domnii PNL-iști, așa cum suntem obișnuiți cu comportamentul acestor golani, dar nu mai comentăm, lăsăm domnia sa, Aurel Gropoșilă, să se exprime, în EXCLUSIVITATE pentru TOMIS NEWS:

Reporter: Știu că sunteți un liberal vechi și ați plecat astăzi foarte supărat din acea ședință… îmi permit să vă întreb… de ce?

Aurel Gropoșilă: Eu sunt membru fondator al Partidului Național Liberal! Dar, simulacrul pe care l-am trăit astăzi, în momentele acestea în care noi, seniorii din Constanța, am încercat să facem niște criterii de selecție, în care să promovăm meritocrația, oameni cu experiență și moralitate dovedită, oameni dovediți… pentru că de-aia se duce țara asta la vale! Pentru că nu trimitem (în Parlament – n.r.) ceea ce trebuie pe scaunul țării! Le-am trimis tuturor membrilor, președintelui, am făcut apel la aceste lucruri și astăzi am asistat la un simulacru: „votați, că vă ia mama dracului!” Asta am înțeles eu și pentru asta eu nu am ce să caut… am 72 de ani! Mi-e rușine să mai stau cu astfel de oameni, care în loc să privească cu responsabilitate… că nu trimitem oameni care să își ia servici… trimitem oameni care să facă ceva, să îi recomande ceva ca să ajungă acolo!

Reporter: Din respect pentru vârsta și experiența dumneavoastră, eu sunt tânăr și mărturisesc că oamenii numiți astăzi nu mă reprezintă. Dumneavoastră, cu ochii pe care i-ați avut acolo și cu prestanța dumneavoastră, ce ați văzut că s-a întâmplat?

Aurel Gropoșilă: Am plecat! În momentul în care am văzut procedurile prin care se fac astfel de selecții mi-am dat seama! Am experiență de viață și mi-am dat seama că ceea ce se întâmplă acolo nu este în regulă! Am încercat să fac apel la normalitate, am vorbit cu vechii parlamentari, să le spun să stăm aproape, așa cum au muncit alții pentru ei și ei trebuie să muncească pentru altceva… Angajatorul, cei din „cetate” nu îi mai vor pe ei… pentru că parlamentarii au ajuns la un grad de credibilitate nu scăzut, ci foarte scăzut, așa că hai să venim cu oameni cu experiență și moralitate dovedită, oameni care să ne reprezintă, ca „cetatea” să îi vadă! Dacă noi ne prezentăm în fața „angajatorului”, care este „cetatea” cu oameni credibili, oameni care să vadă că nu aranjăm „pe sub  masă”, avem succes în alegeri!

Reporter: Oamenii care au fost votați și nominalizați astăzi, ne pot reprezenta?

Aurel Gropoșilă: Pe mine nu! Pe mine clar nu!

Reporter: Unde este astăzi PNL? Este un partid istoric, cu prestație și istorie foarte mare, unde este astăzi?

Aurel Gropoșilă: Partidul Național Liberal are, prin doctrina și folosofia lui, cea mai bună doctrină, prin care această țară ar merge înainte! Cu doctrina sa mergi cu țara înainte, dar cu oameni aranjați pe sub masă… eu nu vreau să particip la îndreptarea spre oligarhie!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. EXCLUSIV De ce ține Dragomir „cu dinții” de reforma în PNL? „Vrea să devină CĂMĂTAR”!,octombrie, 2016 » Alegeri Parlamentare
  2. EXCLUSIV PNL Constanța se întrunește în ședință de URGENȚĂ pentru MODIFICAREA LISTELOR pentru Parlamentare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*