INTERVIU Dumitru Caragheorghe (USR-PLUS): „Suntem deciși să schimbăm în BINE soarta acestui oraș!”

Dumitru Caragheorghe figurează pe loc eligibil pentru Consiliul Local Municipal Constanța a USR – PLUS. Fost manager general al unei mari companii, Caragheorghe este la primul test politic serios, întrucât, după alegerile europarlamentare și prezidențiale, candidează în nume personal. Consideră că vechea clasă politică trebuie schimbată, iar Consiliul Local Constanța nu trebuie să mai fie o mașinărie de vot, așa cum consideră că a fost în ultimii patru ani. Despre proiectele viitorilor consilierilor locali ai USR-PLUS, Dumitru Caragheorghe a fost amabil să ne detalieze în cadrul unui interviu:

REPORTER: Sunteți la prima experiență și primul test politic serios. Putem să spunem că încercați marea cu degetul?

D. CARAGHEORGHE: Consider că facem parte dintr-o generație care a transmis deja, de-a lungul ultimilor patru ani, mesajul schimbării vechii clase politice. Vorbim aici despre susținerea masivă pentru proiectul Fără Penali în Funcții Publice, boicotul referendumului inițiat de organizația denumită ipocrit Coaliția pentru Familie, iar testul decisiv, care a arătat dorința de schimbare fără echivoc,  a fost dat la alegerile din mai 2019 pentru Europarlamentare când rezultatele obținute de Alianța USR Plus au depățit așteptările chiar și ale multora dintre noi. Personal fac parte din această mișcare de la început și cred că ne apropiem de maturitate organizațională, deci nu încercăm marea cu degetul ci consolidăm și confirmăm încrederea cetățenilor că valul schimbării îsi păstrează consistența.

REPORTER: Ce aveți de reproșat Consiliul Local Municipal Constanța, care duminică își încheie oficial mandatul?

D. CARAGHEORGHE: Actualul Consiliu Local a fost o simplă mașinărie de vot. Pe de o parte s-a realizat o majoritate confortabilă prin tandemul PSD și PMP, PNL, fără presiune, s-a aflat în postura la fel de confortabilă de opoziție fără pic de inițiativă sau, în anumite cazuri, au susținut cot la cot cu majoritatea proiecte defavorabile comunității (cazul situației de la Lupoaică spre exemplu), iar reprezentantul independent s-a remarcat prin abțineri. Nu cunosc situații de consilierii care să fi fost în acești patru ani alături de oameni, să-i reprezinte cu adevărat și să le susțină proiectele sau să dea curs nemulțumirilor acestora. De altfel consilierii ar trebui să prezinte rapoarte ale activității lor și nu există niciun astfel de raport celebru care să fie promovat de către reprezentanții noștri în Consiliul Local.

REPORTER: Pe 27 septembrie, mergem din nou la urne, pentru a treia oară în nici doi ani. Cum ne va schimba destinele ceea ce vom face în această duminică?

D. CARAGHEORGHE: Pe 27 septembrie Constanța are o șansă uriașă, o oportunitate istorică, de a vota un om și o echipă propusă de Alianța USR Plus, cum nu a mai avut în cel puțin ultimii 100 de ani! Suntem oameni deciși să schimbăm în bine soarta acestui oraș, motiv pentru care nu am mai rezistat să stăm pe margine. Declickul implicării noastre pornește de la insatisfacția față de problemele generalizate cu care se confruntă acest oraș aflat la cheremul unor grupări de interese și în care lipsește total dorința de schimbare în bine, lipsește viziunea de transformare a orașului într-o metropolă europeană, în realitate Constanța fiind condamnată la involuție și subdezvoltare contină prin modul în care este administrată. Constănțenii vor fi cei care pe 27 septembrie vor decide că s-au săturat și își vor decide singuri destinul întru Renașterea Constanței.

REPORTER: Care considerați că sunt proiectele prioritare pentru municipiul Constanța?

D. CARAGHEORGHE: Personal, consider că pe termen scurt, avem nevoie urgentă de o reformă și reconsiderare a aparatului administrativ. În maxim 6 luni de la preluarea administrației trebuie să rezolvăm această situație. Nu putem dezvolta orașul cu o mașinărie nefuncțională sau de-a dreptul stricată. Celelalte proiecte ale noastre cuprinse în programul de dezvoltare locală sunt doar o oglinidire a dorințelor ți nevoilor constănțenilor pe care noi le-am așezat în pagini chiar și în ordinea priorității acestora. Am realizat focus-grupuri, sondaje care ne-au edificat că nu suntem rupți de realitate, și că vedem la fel ca toți constănțenii problemele cu care se confruntă orașul pornind de la cele mai importante din domeniul economic, al salubrizării, al spațiilor verzi și urbanismului și până la problemele elementare ce țin de sănătate, educație, siguranță publică fără să uităm cultura, sportul și problemele sociale. Numitorul comun al mojorității acestor proiecte îl constituie Fondurile Europene și atragerea acestora! Este inadmisibil ca în anul 2019 totalitatea fondurile nerambursabile atrase de municipiul Constanța să repreziinte doar 1% din banii europeni atrași de Cluj-Napoca. Și asta spune tot.

REPORTER: Care sunt proiectele importante cu care doriți să întrați în Consiliul Local Municipal?

D. CARAGHEORGHE: Toate cele 39 de proiecte prezentate în programul nostru de guvernare locală ce poate fi parcurs în pagina www.stelianion.ro fără a uita și proiecte pe care deja le-am înaintat în ultimii patru ani către autorități dar care au fost, bineînțeles, desconsiderate, precum locurile de joacă, bugetul participativ, stimulente pentru refațadarea clădirilor istorice, protejarea și punerea în valoare a ptrimoniului istoric și cultural deosebit al orașului. În plus am fost și suntem atenți la proiectele cetățenilor dar și ale colegilor din alte partide și, în măsura în care acestea vor fi propuse, cu siguranța le vom analiza și vom ajuta la implementarea lor în beneficiul tuturor constănțenilor.

REPORTER: Care este mesajul dvs. pentru constănțeni?

D. CARAGHEORGHE: Pe 26 mai 2019 ați dat un semnal categoric. Peste 49.000 de constănțeni, adică 34% dintre voi, ați pus ștampila pe Alianța USR Plus.  Aproximativ căt voturile acordate celor două partide clasice la un loc, de care ați arătat categoric că sunteți complet dezamăgiți. Pe 27 septembrie este momentul să continăm demersul început acum 1 an și jumătate și să acordăm încredere unei noi generații de oameni care chiar pot să aducă un aer proaspăt, sunt hotărâți să reformeze, sunt deciși să scoată Constanța din calvarul subdezvoltării și al submediocrității, să-i confere prestigiul pe care îl merită pentru că are toate resursele posibile la îndemână ca acest lucru să se întâmple! Constanța Renaște cu Stelian Ion Primar, Remus Negoi Președinte al Consiliului Județean, echipa USR Plus și constănțenii care se gâandesc la binele comun al localității noastre!

COMANDAT DE UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA, COD MANDATAR FINANCIAR 21200251

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.