Spread the love

Daniel Gheorghe (33 de ani) este istoric și deputat PNL de Ilfov. Deși, nu reprezintă județul Constanța, Daniel Gheorghe a fost, de departe, vocea cea mai vehementă a liberalilor în contextul dezbaterilor privind legea offshore. Pe de altă parte, deputatul se face remarcat în Parlament cu un discurs fâșneț, cu puternice accente pe patriotism, susținând varianta „Da” la Referendumul pentru Familie ș.a.m.d.

CITEȘTE ȘI:

Despre familie, gaze, patriotism și alegerile europarlamentare care ne bat la ușă, Daniel Gheorghe a fost amabil să acorde pentru TOMIS NEWS un amplu interviu:

REPORTER: În contextul blocării aproape a tuturor proiectelor de înzestrare a Armatei și a tămbălăului cu legea offshore, pe o scară de la 1 la 10: unde plasezi gradul actual al securității naționale?

Daniel Gheorghe: România, din fericire, este o țară care nu stă rău la capitolul siguranță națională. Înzestrarea Armatei este însă o premisa esențială a ceea ce înseamnă capacitatea de apărare a României și implicit siguranța țării. Spun acest lucru chiar dacă beneficiem de cea mai puternică umbrelă de securitate colectivă din istorie, respectiv blocul NATO. România are obligația, ca țară de frontieră a NATO pe o falie geopolitică deosebit de sensibilă, să fie gata oricând pentru a se apăra în fața oricărui inamic înainte ca aliații săi să intervină. În rest, legea off shore este o chestiune cu impact pe securitatea energetică și aici avem obligația de a ne apăra interesele economice strategice și de a nu cădea în cursa unor puteri regionale, unele mai mari iar altele mai mici, care vor să profite de pe urma resurselor naturale românești. Pe o scară de la 1 la 10, cred că putem da un 8!

REPORTER: Să extragem sau să nu extragem gazele din Marea Neagră? Dacă nu, de ce? Dacă da, cum?

Daniel Gheorghe: Cred că este în interesul României ca gazele din Marea Neagră să fie extrase. Dar cred că avem datoria ca extragerea acestor gaze să se facă într-un raport de echilibru între interesele de profit ale companiilor concesionare și ceea ce contează în primul rând: asigurarea securității energetice a României. Spun acest lucru deoarece cred că gazele necesită o exploatare rațională și nu una sălbatică, având impact negativ asupra mediului înconjurător și naturii, ori una care să nu țină cont de dreptul la proprietate al cetățenilor din zona litorală. De asemenea, mi se pare foarte important să nu compromitem litoralul românesc prin activitățile de exploatare a resurselor aflate sub mare. Românii au nevoie de gaze ieftine, de creșterea nivelului de racordare al locuințelor la rețeaua de gaz și mai ales de înlăturarea riscului de dependență în raport cu gazul rusesc. Acestea sunt lucruri care pot duce la o creștere economică sănătoasă și la dezvoltare socială durabilă. Altfel spus, nu accept o variantă de exploatare a gazului românesc în care partea leului este luată de către concesionarii străini. Vreau ca țara noastră să fie beneficiarul cel mai mare al unei astfel de investiții.  România, în primul rând!

REPORTER: Se spune despre români că sunt foarte conservatori, dar cel mai recent referendum național, referitor la definirea familiei în Constituție, nu a reușit să reflecte acest aspect. Cum suntem noi, românii, de fapt?

Daniel Gheorghe: Eu cred că românii sunt un popor conservator. Cred că nu ne-am pierdut peste noapte valorile identitare și nu ne-am lepădat de moștenirea creștină esențială pentru noi toți. La Referendum am asistat la cu totul și cu totul altceva: un exercițiu foarte bine lucrat și agresiv de manipulare și terorizare a cetățenilor, executat după manualul clasic al războiului hibrid. Toate acele diversiuni cu “referendumul lui Dragnea” , “întrebarea falsă”, “votăm să schimbe în interesul lor toată Constituția “, cuplate pe o organizare deficitară și pe niște elemente de legislație neclară au dus la acest rezultat. Nu știu să îți spun cine a coordonat acest atac extrem de bine țintit, însă pot să spun că regăsesc aici toate elementele constitutive ale războiului psihologic și informațional. Deci, asta ne arată cât de important a fost de fapt acest Referendum!

REPORTER: Alegerile europarlamentare ne bat la ușă. De ce sunt importante aceste alegeri și pe cine trebuie să trimitem acolo?

Daniel Gheorghe: Mai este nitel si vin din nou alegerile… Eu personal cred că PNL este partidul care are capacitatea de a reprezenta cel mai bine pe români în Europa și care are, prin legăturile la vârful PPE, capacitatea de a face o politică europeană cu consecințe pozitive asupra României. Eu cred că avem nevoie să trimitem în Parlamentul European oameni onești, de bună credință și mai ales patrioți! Orice român trimis la Bruxelles și la Strasbourg are datoria să își reprezinte și apere țara, să se bată pentru neamul său, iar nu să își denigreze propria națiune ori să se comporte precum un birocrat docil, rotiță a unui sistem politico-administrativ uriaș!

REPORTER: Când s-a supărat Soroș pe Viorica și de ce?

Daniel Gheorghe: Nu știu când s-a supărat Soroș pe Viorica. Nu țin legătura cu nici unul dintre ei și poate ar trebui să îi întrebăm pe fiecare în parte!

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *