INTERVIU Corneliu Möth, candidat independent: Este greu după 26 de ani cu politicieni cărora nu le-a păsat să vin să spun că mie îmi pasă. Am adus în România proiecte de jumătate de miliard de euro și vreau să continui!

Corneliu Möth este candidat independent pentru Senatul României, în județul Constanța. Este primul care și-a depus semnăturile de susținere la Biroul Electoral Central și își face intrarea în „ring” într-un stil bătăios. Este inginer constructor, a locuit două decenii la Viena, susține că a consiliat doi europarlamentari români și doi austrieci, ceea ce ar conta pentru background-ul său politic, însă „piesa de rezistență” a candidaturii sale nu se află în politică, ci în mediul de afaceri, despre care anunță că a adus în România „proiecte de peste jumătate de miliard de euro”.

Vineri, la un hotel din Constanța, Corneliu Möth și-a anunțat oficial candidatura. Deși, începutul conferinței de presă nu a fost unul tocmai pozitiv, momentele de tensiune s-au „evaporat” când discuțiile s-au îndreptat înspre politică.

„Când voi fi senator, voi produce o nouă mișcare politică, prin care noi, cu toții, să dezvoltăm o nouă dinamică în peisajul politic. De asemenea, trebuie să renunțăm la această letargie politică și să abordăm problematica cu care se confruntă România cu mai mult entuziasm și mai mult efort pentru a avea câștig de cauză. Corupția a atins cote alarmante și trebuie să fim mult mai fermi pentru a o eradica. Trebuie să avem transparență reală în toate sectoarele de activitate (…) În Vest am terminat ce aveam de făcut! România, Constanța, este o provocare pentru mine! În momentul în care Constanța va ajunge de talia unui oraș ca Viena, numărul 1 în ultimii șapte ani din punctul de vedere al calității și al tuturor sondajelor de statistică, atunci toată expertiza pe care subsemnatul am dobândit-o în ani de studiu și de muncă va fi încununarea cu succes a carierei mele aici! Vă spun acum ferm că toate proiectele pe care le am pentru Constanța vor fi finalizate în opt ani de mandat, iar la finalul celor opt ani voi fi singurul parlamentar din România din ultimii 26 de ani căruia nu i se va putea reproșa nimic!”, a spus Corneliu Möth în cadrul conferinței de vineri.

Cu toții dorim să știm cine sunt cei care vor să ne reprezinte, așa că l-am abordat pe Corneliu Möth să ne spună cine este și ce vrea să facă. Astfel, a fost amabil să dezvolte aceste subiecte în cadrul unui amplu interviu, în EXCLUSIVITATE, pentru TOMIS NEWS:

Reporter: Într-una dintre cele mai agglomerate zone ale municipiului Constanța se regăsește cortul dumneavoastră pentru obținerea semnăturilor de susținere. Ce discutați cu constănțenii care poposesc la cortul respectiv?

C.M.: Simt dezamăgirea față de clasa politică, simt cum constănțenii și-au pierdut speranța că se mai poate face ceva.  Acest lucru se întâmplă pentru că nu a existat niciodată în ultimii 26 de ani o persoană implicată în politică și care într-adevăr să știe, să cunoască, cum ar putea face un oraș defavorizat să  ajungă egală în economie cu un oraș din occident! Este greu după 26 de ani cu politicieni cărora nu le-a păsat să vin eu și să spun că mie îmi pasă sau că eu pot. De aceea este important mai mult ca niciodată  ca mass-media  să înțeleagă repede ce vrea Corneliu Möth să facă pentru Constanța și să fie de partea mea, altfel se vor face complici și ei la genocidul actual al Constanței.

Reporter: Cine este Corneliu Möth? O scurtă prezentare profesională, experiență politică ș.a.m.d.

C.M.: Corneliu Möth este o persoană care a reușit! Nu a existat nici un proiect de care să se apuce și să nu-I finalizeze cu succes. Este de profesie inginer și cea mai mare satisfacție a mea este atunci când văd în urma mea realizările! Primul meu proiect din România a fost Băneasa Business Technology Park, a fost primul proiect de clădiri – birouri clasa A+ din România, buget cotat la 40 mil. EUR și realizat de mine la aceeași calitate și chiar mai bună la 35 mil. EUR! Am realizat proiecte în România de peste jumătate de milliard de euro! Am adus companii în România, concerne din domenii diferite, care actualmente contribuie la dezvoltarea economiei românești.

Reporter: În general, românii sunt tentați să își părăsească țara, pentru oportunitățile din Vest. De ce un român stabilit deja de mult timp în Vest ar vrea să revină în România?

C.M.: Deoarece în Vest am terminat ce aveam de făcut. Vă spun acum ferm: toate proiectele pe care le am pentru Constanța vor fi finalizate în opt ani de mandat! 

Reporter: Vorbiți de schimbare. Pentru constănțeni și, români în general, schimbarea este termenul folosit în toate discursurile publice ale formațiunilor politice, cu precădere în ultimii ani. Ce înțelege Corneliu Möth prin schimbare?

C.M.: Nici unul din cele zece proiecte din programul meu nu poate funcționa unul fără altul. Schimbarea în România cu ajutorul Uniunii Europene, o  voi face în toate ramurile pe care le-am punctat în programul meu. Cum voi face asta? Veți vedea la momentul oportun. Nu-mi doresc să vină un parlamentar care n-a făcut nimic până acum și să-și facă campanie pe proiectele mele.

Reporter: Ne-ați vorbit și despre oportunitățile județului Constanța, pe care le cunoaștem cu toții. De ce nu au fost ele exploatate până acum și cum intenționați să fie valorificate?

C.M.: Răspunsul la această întrebare este simplu. NU S-A VRUT! Aici administrația actuală și-a dorit ca cetățeanul constănțean să fie sărac, să fie dependent de ajutoarele sociale, să-l țină preocupat și să-și facă griji pentru ziua de mâine să nu aibă timp sau curaj să se uite la actele mafiote întreprinse de decidenții politici. Cum vă explicați dumneavoastră că un oraș cu potentialul Constanței  (turism, port, autostradă, aeroport) să sărăcească de la an la an mai mult? Modul în care acest potențial uriaș al Constanței de dezvoltare va fi valorificat, vă voi spune la momentul oportun.

Reporter: Ați invocat la un moment dat și „ancora de stabilitate”. Poate fi aplicabil principiul meritocrației? Cum poate un candidat independent, eventual viitor senator independent, să aplice acest principiu?

C.M.: În momentul în care m-am hotărât să mă implic în dezvoltarea economică a județului Constanța, am știut că voi fi acea ancoră de stabilitate. Vă spun doar un lucru: la final de mandat veți vedea o altfel de Constanța! Nu uitați: sunt un român cu inima în România, dar care gândește nemțește! Numai o persoană care gândește la fel ca un investitor străin și iubește România  ca un român, poate face sustenabilă dezvoltarea Constanței, dezvoltarea României!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*