Spread the love

Clotilde Armand, figură reprezentativă a Uniunii Salvați Bucureștiul – punctul de plecare pentru ceea ce astăzi reprezintă partidul parlamentar Uniunea Salvați România – revelația politicii naționale din ultimii ani, are o revenire în prim planul politic. Poziționată pe locul patru pe lista Alianței 2020 USR – PLUS, Clotilde Armand a ratat la mustață primăria Sectorului 1, în 2016. Candidatul Alianței va vizita vineri Constanța și, până atunci, a fost amabilă să acorde pentru TOMIS NEWS un amplu interviu:

REPORTER: Sunteți în ipostaza unei reveniri în forță. Cum vă simțiți să fiți, din nou, în prim-planul politicii naționale? Atmosfera politică este mai bună sau mai rea față de 2016?

CLOTILDE ARMAND: Dacă nu am apărut la televizor, nu înseamnă că m-am dezinteresat de evoluțiile politice și nu am luat atitudine. Am construit o opoziție la nivel local în Sectorul 1 din București, care să reprezinte alternativa care să câștige alegerile locale din 2020 în cea mai bogată primărie din țară. Sunt convinsă că o victorie la nivel local ne va permite să creăm o bază pentru a schimba profund sistemul politic astfel încât să răspundă nevoilor cetățenilor. În acești doi ani și jumătate de când coaliția PSD-ALDE guvernează, România a făcut pași înapoi în ce privește fundamentele statului: funcționarea instituțiilor, depenalizarea actelor de corupție, asigurarea serviciilor publice începând cu justiția până la sănătate, educație și transport. În spatele creșterilor punctuale de salarii și pensii vedem cu toții problemele grave cu care se confruntă România față de care coaliția PSD-ALDE nu are niciun proiect.

REPORTER: De la Nicușor Dan la Dan Barna și Dacian Cioloș. Suntem martorii unei simple rotații de cadre sau a consolidării unei forțe politice nemaiîntâlnite în istoria democratică a țării?

CLOTILDE ARMAND: România are nevoie de un cumul uriaș de energii individuale pentru a se reconstrui. După 30 de ani de așteptări, populația nu mai are încredere că oamenii politici pot să schimbe lucrurile în bine. Speranța care a mai rămas trebuie să reușim cât mai repede să o îndreptăm spre o direcție constructivă. Să o facem să renască. Trebuie o echipă care să aibă un proiect clar, fezabil, de dezvoltare pentru România. Iar o echipă e formată din oameni diferiți, cu competențe variate, cu parcursuri diverse. Important e să-și pună în comun energiile. Toți cei care avem o ambiție mare pentru România trebuie să ne coalizăm forțele.

REPORTER: De la un partid local, la unul național. Ce promite Alianța 2020 USR – PLUS în perspectiva… partidului european?

CLOTILDE ARMAND: USR a pornit într-adevăr ca un partid local, am ajuns în același an, în 2016, un partid parlamentar, acum participăm în alianță cu partidul PLUS la alegerile europarlamentare. Așa cum am spus, e nevoie să constituim un front comun pro-Europa în România, pentru că drumul nostru este european. La Bruxelles, ne vom alătura altor partide care cred în forța Europei. Vom constitui un grup politic nou în Parlamentul european în care partide recent apărute, apropiate de preocupările cetățenilor, vor lucra împreună pentru întărirea proiectului european.

REPORTER: În 1990, ați scris autorităților americane în susținerea acceptării României în cadrul NATO. Suntem membri din 2004. Astăzi, această apartenență, este așa cum v-ați dorit atunci?

CLOTILDE ARMAND: România a căutat aderând la Alianța Nord-Atlantică o garanție de securitate, această garanție este valabilă și astăzi, într-o zonă care cunoaște încă mari tensiuni. Să ne gândim ce se întâmplă numai în Ucraina. Statutul de membru NATO a dat în același timp un semnal pozitiv de stabilitate și de siguranță pentru a construi în România. A fost un semnal esențial pentru investitori.

REPORTER: 26 mai, alegeri. 27 mai, ce va face Alianța 2020 USR – PLUS în Parlamentul European?

CLOTILDE ARMAND: Vom apăra interesele românilor și vom transmite viziunea lor asupra viitorului european. Ne dorim o convergență economică reală între statele din vest și din est în beneficiul întregului continent. Vom milita pentru intrarea României în zona Schengen, pentru atragerea de fonduri europene și obținerea de asistență tehnică europeană în realizarea de mari proiecte de infrastructură. Vom sprijini implicarea cetătenească și programele pentru tineri. Vom acorda o atenție specială politicii agricole comune și dezvoltării mediului rural pentru recalcularea subvențiilor la scară europeană. Vrem conectarea definitivă și ireversibilă a României la Europa și la valorile europene ale democrației și ale statului de drept. Vrem ca românii să beneficieze de bunăstarea și prosperitatea europeană. Europa e o șansă. Este și sensul istoriei. Pe 26 mai a sosit momentul să fim ascultați ! A sosit momentul să dezvăluim fața frumoasă a României!

Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA, codul unic de identificare atribuit mandatarului 41190006.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *