INTERVIU Claudiu Palaz (președinte PMP): „PNL a pierdut cu același slogan și alegerile locale. În 2020, vom pune pe masa alegătorilor bilanțul: ce am promis, am făcut!”

Ne apropiem cu pași repezi spre „momentul zero” al politicii din acest an: alegerile parlamentare din 11 decembrie. TOMIS NEWS a discutat cu mai mulți candidați în această perioadă (SECȚIUNE COMPLETĂ, AICI!) și am prezentat punctele de vedere, proiectele și ambițiile celor care vor să ne conducă destinele în următorii patru ani. Alegerile din 11 decembrie sunt o miză importantă. Majoritatea va forma Guvernul și vom afla încotro ne îndreptăm.

Astăzi publicăm ultimul interviu al campaniei electorale, pe care președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a fost amabil să ni-l acorde. Palaz nu candidează, a anunțat acest lucru încă din campania din primăvară pentru alegerile locale, însă a luptat cot la cot cu candidații partidului în această perioadă. Robert Turcescu și Magda Bistriceanu sunt reprezentanții pentru Camera Deputaților, iar Dorel Onaca pentru Senat. Pe aceștia i-a promovat intens Claudiu Palaz și îi recomandă cu încredere pentru alegerile de duminică.

Claudiu Palaz are 46 de ani, a fost prefect al Constanței și astăzi susține cu tărie propunerea președintelui partidului, Traian Băsescu, de înființare a Ministerului Reunificării, evident, al Reunificării României cu Basarabia.

REPORTER: Care este concluzia dumnevoastră la capătul celor 30 de zile de campanie electorală?

PALAZ: În ceea ce privește PMP, feedback-ul cetățenilor este unul bun, nu am avut parte de reticențe în momentele în care am ieșit pe stradă. Părerile sunt și împărțite, vă dați seama că nu toată lumea iubește PMP, dar efectul nu a fost negativ față de abordările altor partide. Avem un feedback pozitiv și noi chiar suntem optimiști în privința obținerii unui scor bun la Constanța.

REPORTER: Impactul președintelui Traian Băsescu printre constănțeni? A avut un mesaj luni, la Palatul Parlamentului, apoi miercuri a venit chiar la Constanța.

PALAZ: Traian Băsescu este și va rămâne constănțean și în sufletul constănțenilor. Constanța este, totuși, orașul care a dat de două ori președintele României! Are un electorat care l-a ajutat întotdeauna să câștige în Constanța, chiar dacă vorbim de un oraș „roșu” și sunt convins că și de această dată s-a mobilizat electoratul „băsist”. Votul dat președintelui va fi dat PMP!

REPORTER: … Minister al Reunificării?

PALAZ: Mi se pare ceva fabulos, este chiar un lucru care trebuie să se întâmple în România. Proiectul PMP este un proiect de țară privind formarea României Întregi și crearea Ministerului Unificării este necesară în următoarea perioadă. Sunt convins că se va realiza!

REPORTER: Nu candidați și știm de ce, dar care sunt obiectivele dumneavoastră pentru următoarea perioadă?

PALAZ: Eu am promis constănțenilor că nu voi candida, așa cum am afirmat și în discursul de miercuri de la lansarea candidaților. Spuneam că nu voi candida nici dacă voi ieși primar și m-am ținut de cuvânt, spre deosebire de ceilalți contracandidați ai mei, pe care acum îi regăsim pe listele celorlalte partide. Merg mai departe și voi pune în aplicare proiectele prin negocieri politice, pentru că așa se face realizarea acestora. În 2020, vom putea fi ce care vom pune pe masa alegătorilor bilanțul: ce am promis, am făcut!

REPORTER: Ultimul mesaj de campanie al PNL Constanța a fost: „un vot dat dreptei, dar nu PNL, înseamnă un vot irosit”. Cum vi se pare?

PALAZ: Așa au făcut la alegerile locale, au mers pe același slogan și au pierdut! (râde) Sunt convins că acum fac la fel! E un slogan care le-a adus înfrângerea la Constanța. Dacă vor să insiste pe el… e problema dumnealor!

REPORTER: Ce le transmiteți constănțenilor pentru ziua de 11 decembrie?

PALAZ: Să se prezinte la vot și să pună ștampila pe poziția numărul 6, pe candidații PMP! Să aibă încredere în ei, că sunt candidați buni, care vor reprezenta obiectiv interesele constănțenilor în Parlament!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*