INTERVIU Claudiu Palaz: „Patriotismul se simte, nu se mimează. Candidez pentru că doar de la tribuna Parlamentului poți să miști România!”

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, după ani grei de administrație locală a decis să candideze pentru Parlamentul României. Palaz deschide lista PMP Constanța pentru Senat, fiind în tandem cu Elena Băsescu, care deschide lista pentru Camera Deputaților. Președintele PMP este convins că votul este deja format, în sensul că alegătorii știu să facă diferența între candidați, cine merită să fie votat sau nu. Despre alegeri, proiecte și obiective, Claudiu Palaz a fost amabil să ne detalieze în cadrul unui interviu:

REPORTER: În primul rând, ce v-a determinat să candidați pentru un fotoliu de parlamentar?

CLAUDIU PALAZ: Într-un cuvânt aș putea spune: patriotismul! Îmi iubesc țara și am arătat asta ori de câte ori am avut ocazia, prin fapte, nu prin cuvinte, pentru că patriotismul se simte, nu se mimează. În momentul în care venim după o legislatură USL, apoi după o legislature în care majoritatea parlamentară se schimbă în funcție de negocierile făcute în spatele ușilor închise, astfel încât să le fie parlamentarilor bine, iar românii să asiste neputincioși patru ani de zile la un joc de-a șoarecele și pisica, în care șoarecele și pisica împart același castron de lapte, este clar, evident pentru cine vrea să vadă, că lucrurile trebuie schimbate. De asta am decis să mă implic pentru o funcție de senator, pentru că trebuie să poți lua cuvântul de la tribuna Parlamentului dacă vrei să MIȘTI ROMÂNIA! Și consider că am toată experiența profesională necesară pentru a face asta.

REPORTER: Care considerați că este atu-ul dumneavoastră, comparativ cu alți candidați?

CLAUDIU PALAZ: Campania la parlamentare nu vreau să o axez pe comparație cu alți candidați, consider că alegatorii sunt suficient de maturi pentru a putea analiza ce a făcut un candidat, ce îl recomandă, pe ce se bazează și ce nu a făcut un alt candidat. Important e să ai ce să arăți ca și candidat, nu să ridici mâna că vrei și tu pe o listă, să te voteze oamenii, fără a fi intrat vreodată în vreo instituție publică, fără a avea un minim de experiență sau fără a fi realizat ceva în mediul privat, ca să cunoști exact problemele din societate și să poți veni cu soluții concrete. Experiența mea din Prefectura Constanța, în special cea avută prin prisma funcției de prefect, experiența de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și faptul că întotdeauna m-am pronunțat cu soluții la problemele din județul nostru și nu numai, mă îndreptățesc să spun că eu am un background prin care am arătat ce pot și, comparativ cu alți candidați, eu chiar știu ce trebuie făcut din prima zi de parlamentar. Mai mult ca sigur în primele luni, ca să nu zic primul an, alți candidați pot să piardă timp să caute intrarea în Palatul Parlamentului, sălile de comisii, sălile de plen. Ori, lucrurile trebuie MIŞCATE într-o ROMÂNIE cu atâtea neajunsuri, destul s-a stat 30 de ani.

REPORTER: Care este programul electoral al PMP Constanţa?

CLAUDIU PALAZ: La nivel național, PMP are un program extrem de bine structurat, pe fiecare palier, cu soluții concrete, gândite de profesioniști, care pot fi puse extrem de rapid în practică. Să nu uite nimeni niciodată, indiferent că alți politicieni aspiranți jignesc românii crezând că au memoria scurtă și fură ideile celorlalți, că PMP este partidul care de ani de zile se luptă în Parlament ca dorința a aproape opt milioane de români de a avea 300 de parlamentari să se materializeze. 7,7 milioane de români au ieșit și au votat 300 de parlamentari și în prima legislatură de după referendum am avut aproape 600 de parlamentari, iar în următoarea peste 400. Este nedrept! Dar nu renunțăm până nu devine lege. Apoi, să nu uităm ce nedreptate s-a făcut când s-a renunțat la alegerea primarilor din două tururi; avem acum localități în care s-a ieșit primar cu sub 20% din voturi. Asta nu este legitimitate, sub nici o formă. Dar nici unul dintre partidele mari nu a avut interesul să se revină la alegerea primarilor din două tururi, oricât au mimat că le pasă de votul românilor. PMP are proiect de lege în Parlament, dar e ținut într-un sertar. Programul meu electoral mai prevede soluții pentru ca toată lumea să poată să câștige dreptul de proprietate pe terenul de sub case, mai am soluții pentru a aduce sume importante de bani la bugetul de stat făcând economie și eficientizare în sistemul bugetar, astfel încât să se renunțe la clientele de partid, să se păstreze personalul eficient, să se pună accent pe rapiditate și seriozitate, iar cu banii economisiți să se poată construi, de exemplu, acele spitale regionale, pentru că acum cu toții plângem după ele sau să putem investi în infrastructură.

REPORTER: Am observat că ați avut o poziție tranșantă în scandalul actual cu închiderea piețelor… (vezi AICI!)

CLAUDIU PALAZ: Da, cum ai putea să stai deoparte când vezi ce aberaţie impun guvernanţii? Este inuman ca mai ales acum când traversăm această criză şi când ne adâncim tot mai mult într-o criză economică, tu, cel de la Palatul Victoria, să vorbeşti fără să te gândeşti la consecinţele clare asupra propriilor tăi cetăţeni. Cum să omori micul producător român şi să îl găseşti vinovatul de serviciu numai ca să aperi interesele multinaţionalelor? Nu pot fi niciodată de acord cu aşa ceva. De asta am şi propus să se amenajeze pieţe volante în parcarea Prefecturii Constanţa. Este suficient spaţiu acolo pentru a se păstra distanţarea, pentru ca activitatea comercială să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Este cineva naiv să creadă că micii producători sunt cobai şi vor din proprie iniţiativă să se infecteze şi de asta merg în pieţe să îşi vândă marfa? Exclus! Micii producători merg în pieţe, unde plătesc chirie să îşi vândă produsele ca să aibă din ce trai. Oamenii ăştia nu fură, nu stau la mână întinsă. Ei muncesc, fac parte din economie.

REPORTER: Cum vedeți campania electorală în plină pandemie?

CLAUDIU PALAZ: Diferită față de celelalte, dar la fel cum a fost și cea pentru alegerile locale. Oamenii trebuie să înțeleagă că și noi, candidații și staful de campanie, avem familii și nimeni nu vrea să se infecteze, de asta păstrăm toate măsurile de siguranță. Însă nu putem să nu facem campanie, pentru că dreptul fiecărui român în vârstă de peste 18 ani este să voteze, este un drept constituţional care trebuie apărat. Iar oamenii trebuie să voteze în deplină cunoştinţă de cauză. Sunt zone întregi unde românii nu au acces la internet, în mod cert acolo trebuie făcută campanie electorală în stil clasic. Nu este o încăpăţânare a noastră să ieşim printre alegători, ci acesta este modul nostru de a arăta că respectăm deplin dreptul la vot al fiecărui român şi dorim ca fiecare să fie informat ce votează. A venit timpul în care nu se mai alege răul cel mai mic. Românii trebuie să ştie că acum au pe cine vota. Prin proiectele PMP MIŞCĂM ROMÂNIA!

COMANDAT DE PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ CONSTANŢA

COD MANDATAR FINANCIAR 11200012

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.