INTERVIU Christian Gigi Chiru: „Rămân consecvent! Voi susține din postura de parlamentar proiectele pe care le-am avut la alegerile locale: Tomis Arena, reabilitarea termică a blocurilor, demersul ecologic la Oil Terminal”

Ne apropiem cu pași repezi spre „momentul zero” al politicii din acest an: alegerile parlamentare din 11 decembrie. TOMIS NEWS apasă pe pedală și vă va prezenta, în cele patru zile care ne-au mai rămas, punctele de vedere, proiectele și ambițiile celor care vor să ne conducă destinele în următorii patru ani. Alegerile din 11 decembrie sunt o miză importantă. Majoritatea va forma Guvernul și vom afla încotro ne îndreptăm.

(SECȚIUNE COMPLETĂ, AICI!)

Astăzi publicăm interviul pe care senatorul Christian Gigi Chiru (candidat ALDE Constanța) a fost amabil să ni-l acorde. Christian Gigi Chiru a candidat la Primăria Constanța în 2012 și 2016, a fost ales senator în 2012, este inițiatorul Legii Dobrogei și intenționează în cadrul acestei candidaturi să nu abandoneze proiectele pe care le-a avut în cadrul campaniei electorale pentru Primăria Constanța, din această vară. Despre aceste proiecte, dar și despre alte aspecte, senatorul Christian Gigi Chiru ne-a vorbit în cadrul acestui interviu:

REPORTER: Ne apropiem de finalul campaniei electorale, perioadă în care ați bătut județul în lung și în lat. Un puls al constănțenilor?

CHIRU: Dacă vorbim de constănțenii interesați de campanie pot să constat că există un interes mai scăzut față de alte campanii electorale, care este datorat și legislației. Sunt o serie întreagă de modificare care privesc afișajul, lipsa unui astfel de mod de informare a populației a generat și un interes scăzut.

REPORTER: Nu e prima dată când vă plângeți de această situație. Vorbim despre o modificare a legii în acest sens?

CHIRU: Categoric da! Legea va suferi modificări, pentru că nu este o lege care să permită desfășurarea, filosofia unei campanii electorale. Trebuie să informăm populația, să aducem la cunoștința publică proiectele. Vorbim de toate formele publicitare și mass-media existente. Altfel, într-adevăr, electoratul pare mai așezat, mai stabil, din punctul de vedere al opțiunii și aș putea constata că procentul celor care au luat decizia de a nu participa la procesul de votare este unul consistent, în opinia mea de peste 50%.

REPORTER: Aveți o vastă experiență politică, ați fost candidat la Primăria Constanța, astăzi senator, initiator al Legii Dobrogei, cu ce proiecte veniți astăzi în fața constănțenilor pentru următorii patru ani?

CHIRU: Voi apela la toată strategia proiectelor pe care le-am avut în campania pentru alegerile locale, sunt aceleași pentru mine, rămân consecvent, ele vor îmbrăca o altă formă, mă refer aici la: Tomis Arena, reabilitarea blocurilor, povestea terenului de la Oil Terminal… toate aceste teme ele vor deveni pentru mine o prioritate și, în perioada următoare, am să gândesc forma în care pot să ajut la implementarea acelor proiecte. O spun cu tristețe, nu există la nivelul administrației constănțene nici un fel de interes manifestat față de aceste proiecte. Le-am gândit, le-am studiat, le-am învățat foarte bine și aș vrea să împrumut această experiență către primar, structurile care pot să le facă.

REPORTER: ALDE se recomandă ca autentic liberal. Cum vi s-a părut campania PNL? Dar și a celorlalți contracandidați, PSD?

CHIRU: Un dezinteres destul de mare, poate fi și o strategie, din partea PSD. O strategie foarte costisitoare a liberalilor, o insistență din partea acestora, o campanie foarte scumpă și puțin nearticulată. La PSD lipsește campania electorală, dar poate fi o strategie asta să absenteze în piață, să nu deranjeze și să nu își piardă electoratul stabil și o prezență scumpă și dezordonată a liberalilor.

REPORTER: Dacă avem de ales între antreprenoriat și protecție socială, pe ce mizați?

CHIRU: Cred că ambele sunt importante, numai că procentul în care punem accent pe cele două face diferența. Antreprenoriatul fără de care am putea face protecția socială… ordinea e aceasta: antreprenoriat și protecție socială!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*