Spread the love

UPDATE 14:30

In jurul orei 14,30, echipele de interventie au reusit remedierea avariei aparuta pe magistrala ce pleaca de la statia de tratare si pompare Palas catre orasul Navodari. Imediat, s-au facut manevrele de vane necesare si s-a reluat furnizarea apei pe conducta. Avand in vedere lungimea magistralei, aproximativ 20 km, dar si diametrul foarte mare, perioada de timp necesara pentru umplerea acesteia si intrarea in presiune este de aproximativ 8 ore. In aceasta situatie, abonatii din zona de est a orasului Navodari vor avea apa la presiuni normale in cursul acestei nopti.
In ceea ce priveste lucrarea de pe conducta de aductiune, cu diametrul de 1.200 mm, ce asigura o parte din necesarul de apa de la sursa Galesu catre statia de tratare si pompare Palas, echipele de interventie estimeaza remedirea avariei in jurul orei 19,00. Avand in vedere traseul conductei, cu o lungime de peste 17 km, perioada de umplere si intrare in presiune este de aproximativ 7 ore. Pentru a asigura debitul de apa la statia Palas, s-au facut manevrele de vane pentru a suplimenta o parte din necesarul de apa de la sursele Caragea-Dermeni, printr-o conducta de siguranta. Avand in vedere consumurile inregistrate in aceasta perioada, dar si faptul ca suplimentarea debitului din sursa Caragea – Dermeni, nu acopera tot necesarul de apa, in intervalul 30 aprilie, ora 18,00 – 01 mai, ora 02 noaptea, furnizarea apei din statia Palas se va face cu presiuni scazute pana in jurul orei 02,00 noaptea.
In aceasta situatie, constantenii din cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultură, Inel I și Inel II vor avea apa la robinete la presiuni scazute, iar cei de la etajele superioare ale blocurilor vor suferi de lipsa apei in aceasta seara in intervalul orar 18,00 – 02,00 noaptea.
Ne cerem scuze tuturor abonatilor afectati de aceste avarii si le dam asigurari ca echipele noastre de interventie fac tot posibilul pentru finalizarea lucrarilor de reparatii si reluarea furnizarii apei potabile la parametrii optimi.

ȘTIRE INIȚIALĂ

In cursul zilei de ieri, duminica – 29 aprilie 2018, la nivelul a doua conducte de aductiune, cu diametrul de 1.200 mm, ce asigura o parte din necesarul de apa bruta de la sursa Galesu catre statia de tratare si pompare din municipiul Constanta, s-au inregistrat doua avarii majore: una la nivelul sursei Galesu si una in zona localitatii Poiana. Echipele de interventie au lucrat non-stop si in cursul noptii trecute au reusit remedierea avariei din apropierea sursei de apa Galesu si s-a reluat pomparea pe una din conductele de aductiune.  La ora actuala, alimentarea statiei de tratare si pompare Palas de la sursa Galesu se face doar printr-o singura conducta cu diametrul de 1.200 mm. Pentru a asigura debitul de apa la statia Palas, s-au facut manevrele de vane pentru a suplimenta o parte din necesarul de apa de la sursele Caragea-Dermeni, printr-o conducta de siguranta. 
Pentru remedierea avariei pe celalalt fir de alimentare cu apa bruta este necesara inlocuirea unui segment de aproximativ 8 metri. Inca de ieri, 6 echipe de interventie, dotate cu utilajele necesare lucreaza pentru remedierea situatiei. Lucrarile sunt mult ingreunate si din cauza adancimii, de peste 6 metri, la care este pozata conducta. La ora actuala, abonatii constanteni deserviti, cei din cartierele:  CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultură, Inel I ș i Inel II, au apa la presiuni normale.
In cursul noptii trecute, si magistrala ce pleaca de la statia de tratare si pompare Palas catre Navodari a suferit o avarie. Initial, echipele de interventie au incercat remedierea avariei cu conducta sub presiune, dar avand in vedere debitul mare de apa, se impune sistarea furnizarii apei pe acest tronson astazi, 30 aprilie 2018, in intervalul 11,30 – 20,30.  Imediat, s-au facut manevrele de vane pentru ca alimentarea orasului Navodari sa se faca pe conducta de siguranta de 600 mm. Avand in vedere diametrul mai mic al conductei de siguranta, abonatii din zona de Est a orasului Navodari vor avea apa cu presiuni scazute, iar consumatorii de pe strazile Recoltei, Prelungirea Recoltei, Linistii, Macului, Apusului si Eternitatii vor fi afectati de lipsa apei potabile in acest interval de timp – luni, 30 aprilie, intre orele 11,30 si 20,30. 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *