Întâlnire online a primarilor orașelor Constanța și Cahul

Ieri a avut loc o întâlnire online între primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și primarul municipiului Cahul, Republica Moldova, Nicolae Dandiș. La întâlnire au mai participat Stella Bădin, viceprimar al municipiului Cahul și Dorin Popescu, consilier pentru relații externe, Primăria Constanța. Cu această ocazie a fost exprimată disponibilitatea părților de a statua relații de colaborare și au fost trecute în revistă perspectivele colaborării dintre cele două orașe.

Municipiul Constanța nu are statuate, în momentul de față, relații de înfrățire sau acorduri de cooperare cu municipalități din Republica Moldova, iar municipalitatea locală a inițiat mai multe demersuri de stabilire a unor relații de colaborare și parteneriat cu parteneri din Republica Moldova, pentru a include Constanța pe harta relaționării cu orașe partenere din această țară. În prezent sunt în desfășurare mai multe inițiative similare de colaborare, a căror finalizare va consolida poziția orașului Constanța în rețeaua de parteneriate cu municipalități de peste Prut, ca o confirmare particulară a caracterului special al relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiții.

intalnire online Constanta Cahul 2

Primarul municipiului Cahul, domnul Nicolae Dandiș, a transmis intenția acestuia de consolidare a raporturilor cu orașul nostru în vederea preluării modelului de dezvoltare urbană și a proiectelor de succes implementate la Constanța. Domnul Nicolae Dandiș a precizat totodată că, în prezent, în evaluarea acestuia, potențialul relației la nivel central și local este departe de a fi valorificat și că își dorește ca municipiile Cahul și Constanța să devină promotori ai unor proiecte comune cu finanțare națională sau europeană care să aducă beneficii concrete populației celor două orașe.

Cei doi primari au subliniat că sunt perspective solide pentru statuarea unor relații de durată între cele două orașe, prioritar în domeniile: cooperarea municipală, educație, cultură, sport, sănătate, turism, protecția mediului, economie, societatea civilă – people to people, cu accent pe realizarea unui schimb permanent de experiență între municipalitățile, instituțiile și populația celor două orașe.

Primarul Vergil Chițac l-a invitat în vizită la Constanța pe omologul său din Cahul, domnul Nicolae Dandiș, pentru continuarea discuțiilor, subliniind că „porțile orașului nostru sunt mereu deschise pentru frați”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.