Întâlnire amicală USR – PNL, dar drumurile sunt… separate. Negoi (USR): „Am fost ca să avem de unde să ne întoarcem…”

Liderii USR Constanța, președintele organizației județene, Remus Negoi, candidat al Alianței USR – PLUS pentru Consiliul Județean și deputatul Stelian Ion, candidatul formațiunii pentru Primăria Constanța, acompaniați de președintele organizației municipale, Dumitru Caragheorghe, au onorat miercuri invitația președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă. La întâlnire a mai participat și candidatul PNL pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac. Discuția dintre acești lideri nu avea oricum nici un rost politic, întrucât zilele trecute președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că lucrurile sunt tranșate la Constanța: alianța USR-PLUS-PNL nu va exista. În ciuda faptului că USR-PLUS și PNL vor merge separat, liderii acestor partide s-au întâlnit, totuși, astăzi.

Noi suntem consecvenți și am mers. Am mers ca să… avem de unde să ne întoarcem. Este o formă de respect față de potențiali parteneri și am decis să mergem, este o formă de fair-play din partea noastră. Am discutat, ni s-a prezentat aceeași casetă… Avem multe în comun, știam deja, în mod cert post-electoral nu avem cu cine altcineva (alianțe în Consiliul Local sau Județean – n.r.), nici noi, nici colegii noștri de la PNL. Cel puțin la nivel declarativ, ni s-a transmis că lupta anti PSD este aceeași”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Deși, recent, Stelian Ion a arătat că, potrivit sondajelor USR, doar alianța cu PMP le-ar aduce victoria, cel puțin la nivelul municipiului Constanța, între timp USR-iștii s-au răzgândit și în privința lui Claudiu Palaz, mai ales după ce președintele popular a precizat pentru TOMIS NEWS că PMP este hotărât să meargă… singur la alegeri.

Nu e vorba de plăcut, dar noi gândim pragmatic, e adevărat: electoratul nostru și membrii de la partid ne-au transmis semnale negative cu privire la o potențială alianță cu PMP. Noi trebuie să luăm o decizie în zilele următoare, chiar dacă dânșii au ieșit cu o poziție destul de fermă și au spus că vor merge singuri în alegeri. Personal, nu m-am văzut cu Claudiu Palaz. Stelian Ion a avut o discuție telefonică, dar a rămas să ne mai auzim în cazul în care va mai fi nevoie sau vreo disponibilitate și din partea lor. Timpul este foarte scurt, nu mai are răbdare cu noi. Strângem semnături și trebuie să știm pentru cine…”, a mai spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Bogdan Huțucă și-a adus aminte marți seară că a uitat să îi invite și pe liderii PLUS Constanța la întâlnirea de astăzi, imediat după ce președintele Lucian Muflic a fost… demis. Cu conducerea PLUS decapitată, liderii USR au avut mandat de la coordonatorul regional al PLUS ca să reprezinte astăzi și acest partid.

Pentru Primăria Municipiului Constanța, se vor duela primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea Alianței USR – PLUS, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Corina Martin (PER), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Mohammad Murad (independent) și dr. Reșit Ayla (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.