Instituțiile de ordine publică din Constanța, mobilizate pentru ALEGERILE PREZIDENȚIALE

Instituția Prefectului Constanța a găzduit, miercuri, ședința colegiului prefectural. La ședința condusă de prefectul Dan Jeacă, acompaniat de subprefecții Ionuț Done și Șenol Ali, printre directorii instituțiilor deconcentrate s-au aflat și comandanții instituțiilor de forță din județ, precum Ion Vlăduț – prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța, Daniel Mihai Ferencz – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean sau inspectorul-șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu ș.a.

CITEȘTE ȘI:

Pe ordinea de zi, printre alte proiecte, a figurat și cel privind măsurile pentru asigurarea misiunilor specifice pe timpul alegerilor prezidențiale, care se vor desfășura pe 10 și 24 noiembrie.

sedinta jeaca prefectura 1

Jandarmii asigură ordinea publică la aproape 130 de secții de votare

Din perspectiva IJJ Constanța, au fost dispuse măsuri pentru: protecţia Biroului Electoral Judeţean Constanţa situat în Palatul administrativ şi a spaţiului destinat depozitării buletinelor de vot din incinta Sălii de Sport din cadrul Palatului Copiilor Constanţa; asigurarea protecţiei transportului buletinelor de vot şi a celorlalte materiale utilizate în procesul electoral, de la locul de tipărire la locul de depozitare; protecţia locurilor de depozitare a buletinelor de vot şi a celorlalte materiale destinate procesului electoral, situate în sediile primăriilor din cele 10 localităţi repartizate unităţii – Ovidiu, Eforie, Năvodari, Cumpăna, Corbu, Costineşti, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Seimeni, pe timpul depozitării buletinelor de vot, premergător procesului electoral sau securitatea pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare. IJJ Constanța are în responsabilitate protecţia a 62 de locaţii în care sunt amenajate secţiile de votare, cu un efectiv de 65 jandarmi și asigurarea măsurilor de ordine publică la 124 secţii de votare cu un efectiv de 76 jandarmi, în ziua scrutinului electoral. De asemenea, IJJ va asigura un număr de 7 rezerve de intervenție pe raza localităților Constanța (2), Eforie, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, cu un efectiv total de 26 jandarmi, pentru restabilirea ordinii publice, în situația tulburării acesteia, pe timpul procesului electoral.

Gruparea de jandarmi mobilă „Tomis” Constanța asigură protecția și ordinea publică publice la birourile secțiilor de votare astfel:

În Medgidia –7 echipe de protecție și ordine publică a câte 2 jandarmi în 7 secții de votare;

În Castelu – 2 echipe de protecție și ordine publică a câte 2 jandarmi în 2 secții de votare.

ISU Dobrogea, în cooperare cu IJJ

Misiunea de protecţie a secţiilor de votare repartizate ISU Constanţa se va executa în două schimburi, unul de zi şi unul de noapte. De asemenea, ISU va asigura măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul adunărilor, mitingurilor şi manifestărilor cultural-artistice cu public numeros organizate în scop electoral, clasificate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa cu risc mediu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa va asigura măsuri în 68 de locaţii la 103 secţii de votare.

CITEȘTE ȘI:

Dancu nu a făcut nici un plan pentru alegerile prezidențiale

Dacă la celelalte structuri s-au făcut deja toate planurile, cu tot ce presupune schimburile de tură, rezervele pentru intervenții ș.a.m.d., la nivelul IPJ Constanța nu s-a făcut, practic, nici un plan. Măsurile întreprinse de către IPJ Constanța pentru asigurarea misiunilor specifice pe timpul alegerilor prezidențiale 2019 se referă la… plimbatul hârtiilor, precum o sedință comună a tuturor structurilor MAI care a avut drept scop evaluarea tuturor faptelor de risc și realizarea unei evaluări integrate la nivel județean, desemnarea unui ofițer de legătură între strucurile MAI și BEJ sau s-au întocmit toate documentele operative ce reies din planul de măsuri al MAI. Practic, IPJ Constanța nu a prezentat Instituției Prefectului măsuri concrete, precum numărul de polițiști desemnați, repartizați, pentru secțiile de votare ș.a.m.d.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *