EDITORIAL Instituția #septimiu, pentru #altfel de situații de urgență

Mâine are loc un protest la Primăria Constanța. De la 12:00. Domnii și doamnele din zona peninsulară. Pentru că primarul închis în birou nu înțelege că nu ai cum să anunți morga cu 72 de ore înainte că ți-a murit soțul, soția, bunica, fiul, oricine… Bine, am obosit cât am vorbit despre personajul de la Eforie, e caz pierdut, mandat compromis, în concluzie Constanței îi rămâne un singur aspect: scăparea cât mai rapidă de nesimțit. Nimic în plus.

Altceva mi se pare relevant. În tot haosul instituit brutal de falsul amiral, monumentul de rușine al Forțelor Navale, liberalii au tot fost nevoiți să reacționeze. Să fim serioși, o știam cu toții: PNL s-a trezit cu Vergil Chițac impus de la București. Nu l-au vrut niciodată. A fost reciproc. Nici personajul nu îi halește (nici azi) pe liberali, numai că doar vehiculul politic putea să învingă PSD. Este, de altfel, singura realizare a pensionarului plictisit, înfrângerea PSD.

Între timp, avem regulamente peste regulamente, unul mai tembel ca celălalt, pe care nu le respectă nimeni – din rațiuni de aberație – dar și o răceală între organizația PNL și mai sus menționatul. Pe acest fond, a apărut o instituție. Îi zice #septimiu. Scrie rar, cu vorbitul cam la fel, dar are o misiune. Sătul de derapajele aproape zilnice din Primărie, nucleul huțucilor din Ferdinand nr. 49 a pus piciorul în prag: Septimiu Bourceanu a preluat organizația municipală. Un fel de poartă închisă în gardul peste care Chițac nu poate să sară. Asta e și cu bătaie pentru 2024, pentru cine are ochi să vadă… Apoi, au avut loc niște întâlniri de armonizare. Fără efect. Astfel, s-a trecut de la diplomație la… instituție.

Instituția senatorului #septimiu este diferită de parlamentarul clasic, așa cum îl știm. Parlamentarul stă la București de luni până miercuri. De joi până duminică, îi zice activități în circumscripția electorală, forma aristocrată de zicere a băutului de cafea în centrul orașului. La instituția #septimiu e treabă serioasă: cum vine de la București, își ia șapca de pompier și furtunul și o taie în Piața Ovidiu. Sau pe unde arde și trebuie stins. Ultima dată – zilele trecute – abia a ieșit din flăcări. A zis el ceva de avocați pentru mâine, dar când două partide au strigat la unison SUSPENDARE, a căzut șapca pe ochii vigilenți ai instituției. Nici astăzi PNL Constanța nu are un punct de vedere concret cu privire la regulamentul zonei peninsulare, deși e clar pentru orice om sănătos la cap că trebuie suspendat… ieri.

Instituția #septimiu născocită de tabăra huțuco-prezidențială mai are o caracteristică. E cu suflet mare. S-a uitat și de plângerile penale din 2017 și de cuvintele grele și de amenințări și de toate cele. Pâinea lui Dumnezeu în Ferdinand nr. 49… Le putem pune și porecla de Crucea Roșie. Pe fondul ăsta, instituția #septimiu ne spune că primarul este zilnic în contact cu cetățenii, exact în ziua în care personajul a semnat ordinul prin care… nici un constănțean nu are nici o șansă să ajungă vreodată la el în audiență.

În fine, aduc la cunoștință pe această cale instituției #septimiu niște stări concrete de fapt. Punctuale cum ar veni, poate așa se înțelege că binele Constanței este mai important decât imaginea partidului, ombilical legate până la urmă, pentru că degeaba spui că e în regulă, când e clar că nu e și asta, electoral vorbind, costă al naibii de mult și nici timp nu prea mai e. Deci:

WhatsApp Image 2021 11 21 at 03.16.44

Parcul industrial – Nici măcar în stadiul de poze.

Facilități fiscale – O trecem la categoria bancuri.

Incubatoare de afaceri – Închise și cele existente, pentru că erau ale lui  Făgădău.

2 din 4 spitale – L-a închis pe singurul spital covid. Nu construiește nimic.

Sistem termoficare – Am văzut. Vedem. Îi omoară pe constănțeni.

Sistemul de transport – Zero modernizare. Oraș blocat o zi întreagă.

Renegociere contracte de servicii – S-a văzut cu fostul Pomacost.

Primăria online – … și asta la bancuri.

Bugetare participativă – Nici nu vor să audă.

PUG – … se preconizează un nou circ.

Fonduri Europene – ZERO!

2 ha spații verzi, 10 ha parcuri – Nu, nu la bancuri, la… macabru!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *