Inspectorii sanitari ai ANSVSA au descins în marile lanțuri de magazine

Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că a dispus efectuarea unei acţiuni de control fulger la nivel naţional în unităţile de alimentaţie publică din marile centre comerciale. Au fost verificate 326 de unităţi, dintre care 324 de unităţi de alimentaţie publică şi 2 unităţi tip supermarket/hipermarket, în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.

În urma controalelor au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 725.800 de lei. Totodată a fost confiscată cantitatea de 210 kg de produse de origine animală.

Principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost:

– comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate/neautorizate/neînregistrate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă;

– nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare;

– nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite;

– încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor. ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare pentru Sărbătorile Pascale şi nu numai, doar din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *