Inspectorii Gărzii de Mediu se plâng de salarii… mizerabile. Bola (Forța Dreptei): „Au dreptate! CORUPȚIA este favorizată astfel!”

Amânarea rezolvării problemei inechităţilor salariale ale angajaţilor Gărzii Naţionale de Mediu va duce la intrarea în grevă generală a membrilor Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu (SNGM), se menţionează într-un comunicat remis zilele trecute de organizaţia sindicală. „Tragem, prin acest comunicat de presă, un ultim semnal de alarmă înaintea declanşării grevei generale a angajaţilor Gărzii Naţionale de Mediu”, se precizează în comunicat.

Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu arată că există comisari ai Gărzii de Mediu care primesc un salariu lunar de 2.660 de lei net, cu mult sub salariul mediu pe economie. Astfel, sindicaliștii amenință cu declanșarea grevei generale.

Fostul director al ABADL, în prezent deputatul constănțean al Forței Drepte, Bogdan Bola, consideră că SNGM are dreptate și că se impun reglementări rapide. Potrivit parlamentarului, o soluție ar fi încadrarea într-o altă grupă de muncă, întrucât actuala salarizare precară favorizează… corupția:

„Au dreptate și aș face o mențiune: sunt la un fel de „întrecere” cu cei de la Apele Române, unde și acolo sunt salarii absolut mizerabile! Sunt două instituții cu drept de control asupra mediului înconjurător. Ținând cont de nivelul salariului foarte mic pentru inspectorii de ape, statul favorizează – ca să zic așa – tentația acestora spre corupție. Există și modalități rapide de reglementare, precum includerea acestor inspectori într-o altă grilă de salarizare. Ministrul Muncii ar putea avea niște lămuriri suplimentare în acest sens, dar consider că o metodă rapidă ar fi altă grupă de salarizare”, a spus deputatul Bola, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *