INSP cere LOCKDOWN de 14 zile în București și Ilfov. Cîțu lansează BOMBĂ: Certificat verde pentru a putea intra în magazine!

Institutul Naţional de Sănătate Publică cere carantinarea pentru 14 zile a municipiului Bucureşti şi pentru judeţul Ilfov din cauza numărului crescut de infectări cu virusul SARS-COV-2.  Propunerea a fost trimisă Ministerului Sănătăţii şi Prefecturii Bucureşti. Asta pentru că rata de infectare în Bucureşti este în continuă creştere şi a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori, faţă de 15,1 în urmă cu o zi, potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică. Este cea mai mare incidenţă de la începutul pandemiei. Conform DSP Bucureşti, rata de infectare a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori, dublu faţă de cea înregistrată în 1 octombrie, când incidenţa în Capitală era 7,68. CMBSU a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise.

Restricţiile actuale din Capitală

Carantina de noapte între 20:00 şi 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală nu au nevoie de declaraţie;

Restaurante şi cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinaţi şi trecuţi prin boală;

Evenimente private (nunţi, botezuri) la jumătate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală;

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;

Săli de sport deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală;

Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună şi sunt vaccinate sau trecute prin boală;

Magazinele se închid la ora 22:00.

Premierul interimar Florin Cîțu susține că este adeptul utilizării certificatului verde în toate activitățile, inclusiv pentru intrarea în magazine.

În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, afirmă Florin Cîțu după ședința de joi a Guvernului.

El spune că nu ar fi o restricționare.

Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat… Deci sunt trei variante. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, adaugă Cîțu.

Premierul interimar precizează că decizia urmează să fie luată de Parlament.

Eu spun că aceasta ar una dintre cele mai bune măsuri, folosirea certificatului verde”, conchide Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.