INSCOP Încrederea în toate personalitățile publice s-a prăbușit în urma crizei politice: „Cu toții sunt mai jos!”

Invitat în studioul Puterea Știrilor al PSNews, politologul Remus Ștefureac, director al INSCOP Research, a precizat că încrederea în toate personalitățile publice s-a prăbușit în urma crizei politice izbucnită la începutul lunii septembrie. Potrivit politologului, ordinea în clasament nu s-a schimbat comparativ cu ultimele date, însă încrederea de care beneficiază personalitățile publice este semnificativ mai mică.

Voi avea date mai actualizate la finalul acestei luni, însă, încrederea în toate personalitățile publice s-a prăbușit în urma acestei crize politice. Topul este acelați, președintele Klaus Iohannis e în continuare în top, dar în cifre absolute cu toții sunt mai jos. Nu s-a schimbat neapărat ordinea în clasament, dar cifrele de deasupra fiecăruia sunt mai mici comparativ cu cele de acum 3 luni”, a explicat Remus Ștefureac la Puterea Știrilor.

Amintim că un sondaj realizat de Inscop Research la începutul lunii septembrie arăta un pesimism cronic în rândul populației, care credea că prezentul este mult mai rău decât trecutul, dar și decât viitorul. Astfel, aproape două treimi dintre români (63%) erau de părere, din amintirile personale sau din poveștile împărtășite generatiei tinere, că situația generală din România este mai rea decât în urmă cu 30 de ani. Un sondaj Inscop realizat în urmă cu șapte ani arăta că 40% dintre români credeau că situația e mai rea decât în trecut.

Sondajul realizat în septembrie acest an mai arăta că aproape jumătate dintre români (45%) cred că peste 30 de ani, în 2050, situația țării va fi chiar mai rea decât cea din prezent. În 2014, doar 12% dintre români credeau că viitorul va fi mai rău.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *