INS: Economia României, scădere RECORD! Florin Cîțu: „Nu ne oprim aici!”

Economia României a înregistrat în trimestrul trei al anului o scădere de 6% faţă de perioada similară din 2019, dar a crescut cu 5,6% faţă de T2. Economia României a înregistrat în trimestrul trei al anului o scădere de 6% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce la nivelul primelor nouă luni PIB-ul s-a contractat cu 5,1%, pe serie brută, arată datele INS. Ajustat sezonier, Produsul Intern Brut s-a diminuat cu 4,6% în perioada ianuarie-septembrie.

La nivel trimestrial, ritmul de scădere s-a temperat în august-septembrie, după ce în T2 Produsul Intern Brut înregistrase un minus de 10%, faţă de intervalul similar din 2019. România a început anul pe creştere şi a încheiat primul trimestrul cu o creştere economică de 2,4% pe serie brută, faţă de perioada similară din anul anterior. Raportat la datele din T2 2020, în trimestrul trei economia a avut o creştere de 5,6%. Avansul vine după ce în trimestrul doi al anului PIB-ul a căzut cu 12%, faţă de T1 2020.

Ultima estimare a Comisiei Europene merge pe o scădere de 5,2% în acest an şi pe o creştere de doar 3,3% în anul ce vine.

Potrivit previziunilor Guvernului, în acest an România va avea o cădere economică de 3,8%, urmată de o creştere de 4,9% în 2021. Totuși, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, încearcă să vadă doar aspectul pozitiv și anume creșterea față de T2, de aceea folosește cifrele în sprijinul declarațiilor sale conform cărora economia României își va reveni în ”V”.

DATE OFICIALE – Revenire în V a economiei!!! În trimestrul III economia a CRESCUT cu 5.6%. Am spus din primul moment că economia își revine din trimestrul III și acum datele confirmă. România este țara care evita recesiunea tehnică în 2020 așa cum am promis. Astăzi avem confirmarea că guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificiala perioadă din ultima sută de ani. Rezultatele ar fi fost mult mai bune daca nu exista majoritatea toxică psd-ista în Parlamentul României. Mulțumim tuturoror românilor pentru că am fost o echipa în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români cu o guvernare de dreapta, liberală”, scrie Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *