INS: Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 25,3% în primele cinci luni

Cifra de afaceri în industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 25,3% în primele cinci luni, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică. Avansul cifrei de afaceri a fost generat de creşterea industriei prelucrătoare (+25,8%) şi a industriei extractive (+10,4%).

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+44,3%), industria bunurilor de capital (+35%), industria bunurilor intermediare (+27,6%), industria bunurilor de uz curent (+9,8%) şi industria energetică (+4,3%). Cifra de afaceri din industrie, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe total, cu 2%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-8,8%) şi în industria prelucrătoare (-1,8%).

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-5,6%), industria bunurilor de uz curent (-3,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,4%). Creşteri s-au înregistrat în industria energetică (+3,6%) şi în industria bunurilor intermediare (+1,9%). Faţă de luna mai 2020, valoarea indicatorului a crescut, pe ansamblu, cu 45,9%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+47,0%) şi în industria extractivă (+11,2%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+63,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+60,9%), industria bunurilor intermediare (+46,0%), industria energetică (+42,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+20,7%).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *