INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 23,9% în primele şapte luni. Producţia industrială, cu 14%

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 23,9%, în primele şapte luni, comparativ cu perioada similară din 2020. În luna iulie, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă cu 1,7%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 13,6%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, a crescut pe ansamblu cu 23,9%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+24,2%) şi industriei extractive (+13,9%). Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+31,3%), industria bunurilor de capital (+30,2%), industria bunurilor intermediare (+28,4%), industria bunurilor de uz curent (+10,8%) şi industria energetică (+7,7%)”, arată datele INS.

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe total cu 1,7%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-2%). Industria extractivă a crescut cu 10,2%. Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-7,5%), industria energetică (-7,1%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,6%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de uz curent (+5,4%) şi industria bunurilor intermediare (+1%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2021, faţă de luna iulie 2020, a crescut pe ansamblu cu 13,6%, datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+26,2%) şi în industria prelucrătoare (+13,3%). Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+23,7%), industria bunurilor de uz curent (+10,5%), industria bunurilor de capital (+8,8%) şi industria energetică (+7,2%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut cu 1%.

Producţia industrială a crescut cu 14% ca serie brută şi cu 15,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 14%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+15,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,8%). Industria extractivă a scăzut cu 1,9%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu primele şapte luni din 2020, a fost mai mare cu 15,1%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+15,4%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,1%). Industria extractivă a scăzut cu 2,5%.

În luna iulie 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-1,3%) şi industria extractivă (-0,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 3,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1% faţă de luna precedentă, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-3,1%), industria prelucrătoare (-1,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1%). Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,1%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,5%) şi industria prelucrătoare (+2%). Industria extractivă a scăzut cu 1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 5,9%, creştere susţinută de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,4%) şi industria prelucrătoare (+3,1%). Industria extractivă a scăzut cu 0,4%.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *