Înlăturarea lui Cîțu se face cu… FORȚA! „La ora asta NU mai există alte cale decât Congresul! Probabil pe 10 aprilie” Liberalii au închiriat deja și SALA!

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat, vineri, că nu a văzut declarații oficiale asumate privind demiterea lui Florin Cîțu. El a punctat că președintele PNL își va da demisia dacă va considera. De asemenea, vizibil iritat de insistențele jurnaliștilor, Vîlceanu a spus că nu discută pe comunicate sau știri date pe surse.

Evident, dacă în urma acestor discuții, Florin Cîțu va considera că trebuie să își dea demisia și-o va da. Nu e niciun fel de problemă. (…) Dacă am informații, vă voi da aceste informații. (…) Eu văzut numai știri pe surse, nu am văzut nicio declarație oficială. Vreau să termin și eu o idee. N-am văzut nimic, am văzut doar știri pe surse, nu am văzut declarații asumate de cineva. Până atunci ce vreți să vă spun? Și eu pot cer demiterea oricărui alt coleg. Asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să-și dea demisia. Eu trebuie să am documente. Trebuie să convoc ședințe după comunicate de presă? Eu sunt secretar general, nu discut pe comunicate sau știri pe surse. Eu discut pe documente oficiale. Mi-ați spus că mă lăsați să vorbesc! La revedere!”, a spus Dan Vîlceanu.

El a revenit și a spus în fața jurnaliștilor că a avut loc un congres anul trecut, iar Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL de mii de membri.

Am avut un congres. Anul trecut am avut o procedură statutară. Alegeri în toate filialele. Florin Cîțu a fost ales de mii de membri. Acum e o situație speciale. Dumneavoastră îmi cereți să comentez niște comunicare de presă. E o chestiune statutară. Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou național”, a adăugat Vîlceanu.

Filiala PNL Sector 5 a votat, în unanimitate, pentru organizarea unui congres extraordinar al PNL, se arată într-o postare a organizaţiei. Este nevoie de un preşedinte care să aibă o viziune clară pentru partid, care să ne conducă spre câştigarea alegerilor în 2024, a afirmat Dan Meran, preşedintele PNL Sector 5.

Partidul Naţional Liberal, filiala Sector 5, a votat în această seară, în unanimitate, pentru organizarea unui congres extraordinar al PNL. Întruniţi în şedinţă extraordinară, membrii PNL Sector 5 au acordat preşedintelui Dan Meran mandat să voteze întrunirea Consiliului Naţional al PNL pentru convocarea unui congres extraordinar, în vederea alegerii unui nou preşedinte”, se arată în postare.

Este nevoie de un preşedinte care să aibă o viziune clară pentru partid, care să ne conducă spre câştigarea alegerilor în 2024, care să se bucure de o cotă de încredere ridicată, nu doar în rândul membrilor PNL, ci şi în rândul tuturor românilor. Pentru acest motiv, Filiala PNL Sector 5 a considerat că este necesară o schimbare la nivelul conducerii partidului, încredinţându-mi în această seară mandat pentru a solicita declanşarea alegerilor în PNL”, a declarat Dan Meran, preşedintele PNL Sector 5.

Liderii PNL au discutat, joi, la Vila Lac, cu preşedintele partidului, Florin Cîţu, care le-a transmis că nu demisionează din funcţie. Vineri are loc o şedinţă Bex, iar duminică va avea loc Consiliul Naţional, forul care va convoca Congresul extraordinar al partidului, pe 10 aprilie.

… citate din Einstein

Lupta din PNL pentru schimbarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului capătă deja accente filosofice. Dacă unii lideri o neagă, alții cer chiar congres pentru schimbarea lui Cîțu, care are o popularitate mai mică decât cea a partidului. Printre cei care îl vor plecat pe fostul premier se află și deputatul PNL Ben Oni Ardelean, care pentru a fi mai convingător a început să citeze chiar din Eistein ca să explice calitățile unui lider.

Einstein spunea că „liderul este persoana care reușește să scoată simplitate din dezordine, armonie din dezbinare și oportunitate din dificultate”. Suntem la un moment de răscruce. Viziunea motivatoare, energizarea partidului, pragmatismul politic, strategia organizațională şi realismul trebuie să se reinstaureze în PNL! Şi se va intâmpla! Punct şi de la capăt!”, scrie deputatul Ben Oni Ardelean.

Zeci de organizații liberale se pregătesc să îi ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea Partidului Național Liberal (PNL). Liderii liberali au pregătit și o strategie în cazul în care acesta va refuza să demisioneze: vor cere convocarea Biroului Național și declanșarea procedurii de organizare a unui Congres Extraordinar la care să fie aleasă o nouă echipă condusă de Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea organizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Și președintele Klaus Iohannis este de acord cu schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL, au precizat surse liberale pentru PS News. Șeful statului l-a susținut pe Florin Cîțu la Congresul de anul trecut, dar are și o relație foarte bună cu premierul Nicolae Ciucă.

Printre cei care îi cer demisia lui Florin Cîțu se află importanți lideri ai partidului: președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma, organizațiile din Ardeal, şeful CJ Bihor, Ilie Bolojan, precum și Dan Motreanu. Motivele cererii de demisie sunt blocajul parlamentar făcut de Florin Cîțu, problemele din coaliție cu PSD, precum și impunerea în funcții de conducere exclusiv a unor oameni apropiați de actualul lider al PNL. Un alt motiv invocat de cei care îi cer demisia lui Cîțu îl reprezintă scorul slab al PNL în sondaje. Aceleași surse susțin și că liderii PNL au închiriat deja două săli de Congres, pentru duminica aceasta și pentru duminica de 10 aprilie, data la care se va face congresul extraordinar și alegerea lui Nicolae Ciucă în funcția de președinte.

Răsturnare de situație și la PNL Arad. Organizația condusă de Gheorghe Falcă nu îl mai susține pe Florin Cîțu în fruntea PNL, ci pe Nicolae Ciucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *