Infrastructura cartierelor Abator și KM 5, modernizată RADICAL. Făgădău anunță un nou proiect pe fonduri europene, de 70 milioane lei

Consilierii locali municipali s-au reunit vineri în ședință și, printre proiectele de hotărâre dezbătute și adoptate, s-au regăsit două referitoare la o serie de investiții masive planificate de municipalitate. Astfel, a fost adoptat proiectul privind Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța – zona Bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei și proiectul privind obiectivul de investiții Reabilitare școala nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu, unitate de învățământ aflată pe Șoseaua Mangaliei.

clm3

CITEȘTE ȘI:

Referitor la primul proiect, este vorba de o investiție de aproape 70 milioane lei pentru modernizarea radicală pe tronsonul menționat a infrastructurii rutiere și pietonale. Referitor la cel de-al doilea proiect – unul mai vechi al primarului Decebal Făgădău, este vorba de ultimul pas procedural înainte de organizarea licitației și a startului lucrărilor efective de modernizare a Școlii nr. 16. Pentru acest proiect se alocă peste 6 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

„La fel ca tronsonul dinspre nord al acestei coloane vertebrale a municipiului, ascunde în spate… metri cubi de hârtie. După ce am semnat un contract de 90 milioane lei, bani europeni, astăzi aprobăm ultima modificare preliminară semnării contractului pentru un proiect de 70 milioane lei. Vorbeam de tronsonul de la Trezorerie, până la „păpădie”, acum vorbim de la Trezorerie până la giratoriul de la ieșirea spre Cumpăna – Agigea. Toată această zonă – 70 milioane lei, fonduri structurale, 2% finanțarea noastră. De asemenea, 6 milioane lei vor merge către Școala 16. Se redeschide o axă ce fusese suspendată și depunem proiecte”, a transmis primarul Decebal Făgădău, după ședința de vineri a Consiliului Local.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.