Înfrângeri pe bandă pentru ANI în instanțe. Țuțuianu: „Acest fake news umblă în buzunarele constănțenilor”

Agenția Națională de Integritate a anunțat în luna ianuarie a acestui an că a constatat că Horia Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2012-2016 întrucât ar fi exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al CA al S C Neptun Olimp S.A., realizând venituri de natură salarială de la societatea comercială.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. Țuțuianu Marius Horia a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, informa atunci ANI.

Între timp, Țuțuianu a contestat raportul Agenției și, pe parcursul anului, a câștigat în toate instanțele, cea mai recentă victorie fiind cea de astăzi de la Curtea de Apel Constanța:

bd

„Este vorba de aproape un an de fake news! În România dezbinată în care trăim, în ianuarie apăreau titlurile de presă așteptate de „personalități politice” care doresc scandal și dezbinare, aflate în lipsă de ocupații concrete pentru cetățeni: eu eram incompatibilul, penalul, infractorul ș.a.m.d.! Știam că sunt nevinovat, toți cei care mă cunosc știu că sunt nevinovat și am acționat în instanță, convins că justiția din România îmi va da dreptate. Și am avut dreptate! Curtea de Apel Constanța a admis, la fel ca instanțele precedente, contestația mea! Singurul meu regret este că, în marșul furibund al ANI pentru „a da bine la bilanț”, această agenție, deși este o instituție a legii care are acces la toată legislația în materie, astăzi trebuie să plătească și cheltuielile de judecată, pe banii contribuabililor, adică ai constănțenilor!”, a explicat Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

Decizia de luni nu este definitivă, ANI are drept – ultimul – de a depune recurs, în 15 zile de la primirea comunicării.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *