„Inflație” de candidați la organizația municipală a PNL: George Muhscină, Sorina Tușa, Hira Stere și Romeo Rezeanu

Se anunță o bătălie intensă pentru șefia organizației municipale a PNL Constanța. După problema „chitanțelor scrise cu două mâini”, ridicată de actualul președinte, Vergil Chițac, Comisia Județeană de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) a anunțat că a decis, luni, modificarea și completarea convocatorului pentru Organizația Municipală a PNL Constanța, în conformitate cu deciziile Departamentului Financiar-Contabil, cu persoanele care au achitat cotizația de membru al PNL la data de 22 martie a.c. (ziua validării convocatorului de către BPJ).

Organizația județeană a PNL insistă pe organizarea alegerilor pentru data de 31 martie, iar Vergil Chițac pentru data de 8 aprilie, pentru ca „toți candidații să aibă timp de campanie”. Potrivit CODA, pentru funcția de președinte al Organizației Municipale PNL Constanța s-au înregistrat patru candidaturi: George Muhscină (consilier județean), Sorina Tușa (fost consilier municipal), Hira Stere (antreprenor) și Romeo Caius Rezeanu (consilier municipal).

CITEȘTE ȘI:

Liberalii se ambiționează să se autodistrugă? Dragomir: „Chițac vrea să fie vicepreședinte la nivel național” Chițac: „Partidele sunt structuri mafiote, trebuie să intervină DNA”

Duminică, deputatul Bogdan Huțucă și-a anunțat candidatura la președinția organizației județene. Întrebat despre cum comentează situația financiară a filialei, Huțucă a „plasat” responsabilitatea pe umerii „viitoarei echipe”.

„Există o structură în cadrul partidului, care va fi realeasă, o comisie care se va ocupa cu aceste probleme. Dânșii au făcut fel de fel de sesizări, memorii, înțeleg PNL la nivel național se implică să vadă dacă aceste sesizări sunt corecte sau nu. Eu mă exprim doar ca membru al BPJ și am participat la aceste ședințe, alături de domnii Chițac, Baisan, cu toții am votat împreună și ceea ce vă asigur este că actuala conducere a partidului s-a asigurat că suntem în interiorul regulamentului, statutului, tocmai știind că vor fi foarte multe contestații, manifestări”, a spus Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

Bogdan Huțucă, candidatul anti avort pentru șefia PNL Constanța: „Campania lui Baisan e pe profilul său. Nu poți să manipulezi 70 de organizații”
În cadrul unei conferințe, organizată în 24 martie, contracandidatul lui deputatului Bogdan Huțucă, consilierul județean Remus Cristy Baisan, a precizat că „în  acel secretariat (al organizației județene – n.r.), la ora actuală, noaptea, se fabrică documente, care viciază procesul de alegeri interne!

CITEȘTE ȘI:

Baisan a explodat: „Solicit demisia lui Gheorghe Dragomir și a acoliților săi! Noaptea se scot chitanțe, pentru vicierea rezultatelor la alegeri”

Problema chitanțelor pentru cotizațiile apărute „din neant” a ridicat-o și actualul președinte al organizației municipale, Vergil Chițac, care a precizat în 23 martie pentru TOMIS NEWS:

Eu în luna iulie i-am luat la rând pe cei 2.100 înscriși la municipiu și i-am sunat… am avut surpriza ca foarte mulți să îmi spună că nu au fost niciodată membri de partid, alții că nu mai vor să fie! Lista aceasta am aprobat-o ieri în BPL. Când am ajuns la Biroul Județean, ne-au spus că sunt 700! Extraordinar! Cum s-a ajuns la 700? Se poate plăti cotizația la județ, pentru că ei au chitanțiere, bine – au pus monopol și pe chestia asta, dar numai în prezența trezorierului de la municipiu! Sunt oameni care nu și-au mai plătit cotizația de vreo 5-6 ani sau 3-4, ori statutul nostru spune că dacă un an de zile nu ți-ai depus cotizația ești exclus de drept din partid. Cum e posibil ca noi să avem o bază de date de 280 de oameni care și-au plătit cotizațiile, cu cereri de adeziune, iar ei să ne spună că au 700? De unde? Culmea că acest număr de 700 coincide cu numărul de locuri de la Casa de Cultură!

Alegerile continuă

Între timp, PNL Constanța a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, seria Comitetelor de Coordonare Locale în organizațiile liberale din Siliștea, Seimeni, Saligny, Cernavodă, Mihai Viteazu, Istria, Săcele și Corbu.

Sâmbătă, Comitetul de Coordonare Local al PNL Siliștea l-a reconfirmat în fruntea organizației pe liberalul Mihai Frâncu. În cadrul Comitetului de Coordonare Local al PNL Seimeni în funcția de președinte al organizației a fost reconfirmat Lucian Blaj. Membrii PNL Saligny, reuniți în Comitetul de Coordonare Local, au ales-o în funcția de președinte al organizației pe Iuliana Mihon, în timp ce liberalii din Cernavodă l-au reconfirmat în funcția de președinte al organizației pe actualul primar al orașului, Liviu Negoiță.

În urma centralizării voturilor, Biroul Politic Local al PNL Siliștea este compus din doi vicepreședinți – Bebe Nemțiu și Gheorghe Popa – șapte membri și un trezorier, în timp ce BPL al PNL Seimeni are trei vicepreședinți – Nicu Ciorbaru, Dumitru Dăineanu și Dan Vicu – șase membri și un trezorier. De asemenea, BPL al PNL Saligny este alcătuit din trei vicepreședinți – Alexandru Ciurariu, Mircea Predescu și Mihaela Zamfir – șapte membri și un trezorier.

În ceea ce privește Biroul Politic Local al PNL Cernavodă, acesta este compus din opt vicepreședinți – Șerif Cîrjali, Cristian Popa, Lucian Rădulescu, Zahra Salem, Benoni Stoian, Adrian Turcu, Aurelia Vlădăreanu și Liliana Voiculescu – opt membri și un trezorier.

Duminică, Comitetul de Coordonare Local al PNL Mihai Viteazu l-a desemnat în funcția de președinte pe Hiristachi Ciamatu, liberalii din Istria l-au ales președinte pe Gheorghe Gheorghiță, la Săcele a fost ales președinte al organizației Costel Cătălin Ilie, în timp ce la șefia PNL Corbu a fost reconfirmat primarul Marian Gălbinașu.

Biroul Politic Local al PNL Mihai Viteazu este format din trei vicepreședinți – Benoni Amariei, Adrian Costache și Gheorghe Grameni – șase membri și un trezorier, BPL al PNL Istria este format din doi vicepreședinți – Ioan Herdean și Vișan Pricopie – cinci membri și un trezorier, BPL al PNL Săcele este format din trei vicepreședinți  – Ioan Florea, Adriana Neagu și Gheorghe Brânduș – nouă membri și un trezorier, iar BPL al PNL Corbu din doi vicepreședinți – Cornel Marin și Ioana Robu – șapte membri și un trezorier.

La ședințele Comitetelor de Coordonare Locale liberale au participat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, deputatul Robert Boroianu, secretarul Comisiei de Coordonare și Desfășurare a Alegerilor, Marilena Dragnea, consilierii județeni Baiazid Memiș și Marian Crușoveanu, ambii membri ai BPJ al PNL Constanța.

Seria Comitetelor de Coordonare Locală va continua în această după-amiază în organizațiile Agigea și Cumpăna.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.