Infanteriștii marini participă la exercițiul multinațional Platinum Lion 17.2

Forțele Navale Române participă cu un detașament de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină la Exercițiul multinațional PLATINUM LION 17.2, care se desfășoară în perioada 31 iulie – 10 august, la Centrul de instruire din Novo Selo, Bulgaria.

Detașamentul de infanteriști marini români, comandat de sublocotenentul  Alexandru IVĂNCUȚĂ, execută exerciții tactice cu trageri de luptă, misiuni de patrulare într-o zonă de operații, împreună cu militari din Bulgaria, Muntenegru, Republica Moldova, Serbia, Slovenia, SUA și Ucraina.

PLATINUM LION 17.2 face parte din Exercițiul multinațional Black Sea Rotational Force 17.1, este condus de Comandamentul Infanteriei Marine al SUA pentru Europa și Africa (MARFOREUR) și cuprinde acțiuni tipice unui teatru de operații terestru.

Potrivit Forțelor Navale, prezența militarilor români la exercițiul PLATINUM LION 17.2 contribuie la consolidarea cooperării în plan bilateral cu SUA, precum și cu alți parteneri NATO sau non-NATO din regiune. Profesionalismul militarilor români, dovedit în timpul participării la activitățile multinaționale, întărește profilul României de stat promotor al stabilității în zona Mării Negre.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.