Industria ospitalităţii cere un plan de relansare cu TERMENE CLARE: Deconectarea HoReCa de la rata de infectare și CREȘTEREA salariului minim

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) solicită un plan de relansare a sectorului cu termene clare şi care să includă, printre altele, deconectarea HoReCa de la rata de infectare cu coronavirus începând cu 1 iunie, o creştere a salariului minim, similară celei din sectorul de construcţii, şi reducerea de la 9% la 5% a TVA pentru livrarea preparatelor alimentare. IFO mai solicită scăderea la jumătate a impozitelor şi taxelor locale anul acesta și cel viitor și decontarea a 41,5% din salariul brut de încadrare a unui angajat care este reactivat în câmpul muncii.

„Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii consideră că a venit momentul ca Guvernul să deschidă o uşă largă acestei industrii, ajunsă aproape în pragul falimentului, şi să lanseze un plan de redresare, cu termene clare care să includă cele mai importante propuneri ale industriei HoReCa”, se arată în comunicatul Federației.

Federația mai susține că autoritățile au promis acestei industrii mai multe ajutoare financiare eficiente, cum au fost în alte state europene, și măsuri clare pentru viitor, lucruri care nu s-au întâmplat: „Ajutoarele financiare au fost inconstante şi târzii, planul concret de relaxare nu există. Predictibilitatea a lipsit cu desăvârşire, lipsindu-ne de cea mai importantă piesă de care ai nevoie în afaceri: minima stabilitate. Membrii Federaţiei Patronale a Industriei Ospitalităţii semnalează faptul că au ajuns, astfel, să fie hărţuiţi de bănci, controale, să nu mai aibă capacitatea de a-şi plăti furnizorii. Vrem un plan de redresare, cu termene clare, care să includă cu adevărat cele mai importante propuneri ale industriei HoReCa”.

Reprezentanţii sectorului HoReCa mai avertizează că măsurile de relaxare pentru sectorul cultural înseamnă, de fapt, condiţii mai restrictive de desfăşurare a evenimentelor: „După un an de zile în care publicul a putut participa la evenimente fără dovada situaţiei medicale, începând de astăzi, deşi rata de infectare este mult sub nivelul celei de acum câteva luni, acest lucru nu mai este posibil”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.