Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile creditelor în lei, a atins un nou record

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a urcat astăzi 2,07%, arată datele BNR. Astfel, indicele a depășit nivelul record de la începutul anului 2021: pe 4 ianuarie a fost cotat la 2,01% pe an. În urmă cu două săptămâni, în data de 23 septembrie, valoarea ROBOR la 3 luni era de 1,57%. Minimul anului a fost atins pe 7 iunie, când indicele a avut valoarea 1,49%.

ROBOR la 3 luni reprezintă dobânda la care băncile îşi acordă împrumuturi cu o maturitate la trei luni. Totodată, este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019. Din primăvara anului 2019, pentru creditele noi în lei a fost introdus indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor – IRCC, care a înlocuit ROBOR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile creditelor în lei, a atins un nou record

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *