Încrengătura liberală de la Techirghiol. Un cetățean de onoare cere localnicilor să NU voteze lista PNL!

Alegerile locale ne bat la ușă, iar partidele, pe ultima sută de metri, depun eforturi de convingere a cetățenilor. La Techirghiol, trimiterea după gratii a primarului Adrian Stan a dat frâu liber luptelor înverșunate pentru preluarea puterii. Partidul aflat la guvernarea locală, PNL, încearcă să își păstreze sau își dezvolte privilegiile și puterea. Practic, vorbim de o încrengătură condusă de viceprimarul cu atribuții de primar, Iulian Soceanu (FOTO), care, potrivit surselor noastre din primăria Techirghiol, a reușit deja să „spargă” bugetul de 90 de miliarde lei al orașului, în primele cinci luni ale anului!

Sursele noastre ne-au pus la dispoziția redacției întreaga caracatiță liberală, care își întinde tentaculele nu doar peste ghiol, ci și la cel mai înalt nivel al PNL Constanța.

Lista depusă de liberali pentru consiliul local Techirghiol este următoarea: Iulian Soceanu, Adrian Picoiu, Edvin Abdula, Florin Zisu, Doina Babanica, Guler Amet, Marius Săileanu, Dan Bogoi, Dănuț Puchici, Stere Guteanu, Taner Curtacai, Nicolae Berbeacă, Mariana Oprică, Marcela Ganera și Indiran Logofătu.

„Capul” rețelei este Iulian Soceanu, despre care sursele noastre susțin că își protejează apropiații prin furnizarea de terenuri, locuințe ANL și multe alte facilități.

Viorel Văleanu este contabilul șef al primăriei și finul lui Soceanu, primul dintre apropiații viceprimarului. Sursele noastre continuă cu Adrian Șlincu, fost viceprimar timp de șapte ani în Techirghiol, care: „a primit terenuri în concesiuni și pentru care plătește 0,25 EUR pe mp pe an! Ea (Șlincu – n..r) și împreună cu ceilalți dețin aproximativ 30 de loturi la prețurile astea”.

Alte suspiciuni planează asupra lui Taner Curtacai, despre care sursele noastre zic că deține o terasă ieșită mai bine de 1 metru în stradă, încălcând astfel legea 50 a construcțiilor. De altfel, fotografiile atașate demonstrează veridicitatea informației.IMG_20160529_115032

Un alt personaj apropiat de PNL, Mihai Irofte, locuiește la bloc. Acesta a spart structura de rezistență a blocului și vecinii se plâng că și-a extins astfel abuziv domiciliul. La fel, fotografiile atașate confirmă extinderea și dispariția structurii de rezistență a imobilului.

IMG_20160529_115852

De departe, cei mai interesanți sunt Dinu Blănariu și Viorel Văleanu. Cei doi și-au „tras” o vilă în… mijlocul parcului! La fața locului, am constatat că locul de joacă pentru copii este înconjurat de spațiu verde și de cea mai nepotrivită clădire într-un astfel de context: o vilă privată.

IMG_20160529_113651

Într-o situație similară se află un alt apropiat al PNL, Ioan Veru, care deține o terasă în parc, lipsită complet de utilități! Locuitorii din zonă ne-au precizat că persoanele care consumă băuturi alcoolice la terasa respectivă se urinează în parc!

IMG_20160529_113854

Locuințe ANL, pe acte false!

„Gașca” liberală de la Techirghiol nu a ezitat nici să-și împartă locuințe ANL. Destinate tinerilor căsătoriți, care trebuie să îndeplinească o serie de criterii, locuințele au fost „înghițite” de liberalii din Techirghiol. Sursele noastre susțin că aproximativ 200 de dosare ale celor care chiar meritau zac în sertarele primăriei. Cei care au primit pe acte false, potrivit surselor noastre, sunt după cum urmează: Stamate Georgiana, sora Adrianei Șlincu, apartamentul a fost închiriat, acum este nelocuit; Stan Cristina – nu a locuit niciodată în apartament; Mioara Axan lucrează în primărie, prima dată a închiriat apartamentul pentru un salon cosmetic, în prezent fiind închiriat cu destinație de locuință; Ani Șerban este soția lui Marius Săileanu (locul 7 pe lista de consilieri PNL), alături de Aura Șerban, cumnata lui Marius Săileanu; Elena Semaca; dar și fosta cumnată a lui Iulian Soceanu, Luiza Panțu. De asemenea, au mai primit fratele lui Iulian Soceanu, Gabriel, alături de finul Adrianei Șlincu, Adrian Stănică; cumnata lui Indiran Logofătu sau Melisa Sali, care lucrează în primărie!

Foștii adversari, „îmbarcați” la PNL

Sursele noastre susțin că Edvin Abdula a fost bodyguardul fostului primar, Adrian Stan, care s-a alăturat trupei lui Iulian Soceanu „primind, astfel, locul trei pe listă”. Alți foști adversari ai lui Iulian Soceanu mai sunt Florin Zisu și Doina Babanica, care au renunțat la candidaturile lor pentru a primi locuri eligibile pe lista de consilieri a PNL, respectiv locurile 4 și 5.

Marius Săileanu a fost angajat de Adrian Stan la ADS, unde are dosar penal, alături de Niculină Paroșanu și alții, pentru șantaj, dosarul fiind vestit, cel în care mai este cercetat fostul director al Direcției Agricole, Boris Parpală.

Risipă pentru obiectiv inutil: grădina botanică!

Grădina botanică din Techirghiol a fost inaugurată recent. În studiul de fezabilitate, autoritățile locale s-au grăbit să scrie că, alături de obiectivele din regiune, va fi vizitată de… 300.000 de persoane! Două milioane de euro au fost „pompați” într-un obiectiv pe care astăzi nu îl vizitează nimeni, unde sunt trei plante amărâte și care sunt întreținute cu apă trasă dintr-un puț din apropiere, fără respectarea termenilor din contractul pentru finanțarea europeană!

IMG_20160529_114346

IMG_20160529_114500

Bourceanu, „baronul cu Sanatoriul”

Casa de Asigurări a Avocaților a ridicat în urmă cu câțiva ani o clădire printr-un SRL, în care s-au „pompat” aproximativ cinci milioane de euro. Înregistrează pierderi pe bandă, dar acest aspect nu este un secret pentru locuitorii din zonă, care zic că „în realitate, este opera lui Bourceanu”. Este vorba despre secretarul general al PNL, fost director al Sanatoriului din Techirghiol, Septimiu Bourceanu. „Corpore Sano” este o „șmecherie avocățească”, despre care locuitorii din zonă zic că a fost pusă la cale de Bourceanu. De altfel, internetul este plin de critici aduse de avocați clădirii care și-a atribuit și o parcare, terenul aparținând Sanatoriului de stat până să intre în componența „Corpore Sano”.

IMG_20160529_114045

Cetățean de onoare: „Nu votați lista PNL”!

Prof. Nicolae Petre (FOTO) este un nume cu rezonanță în Techirghiol. A fost primar al orașului între 1989 – 2004 și este cetățean de onoare. Revoltat de isprăvile liberalilor din localitate, a luat atitudine și a emis o scrisoare deschisă, în care îi îndeamnă pe locuitorii orașului Techirghiol să nu voteze lista de consilieri a PNL!

Printre altele, prof. Nicolae Petre a precizat de ce nu îl votează pe „Iulică” (Iulian Soceanu – n.r.):

IMG_20160529_115448„Iulică ne-a mințit când a completat formularele de acceptare a candidaturii la rubrica profesie: PROFESOR! Iulică are un teren de casă pe str. 9 Mai de 346 mp, dar a împrejmuit cu un zid de 2 m înălțime circa 800 mp! (…) În pachetele de Paști au fost și alimente depreciate! E un eufemism! Iulică și-a ridicat o clădire bizară în curtea Teatrului de Vară fără autorizație, fără avize ISU și în care funcționează un local public și care organizează nunți și botezuri. Oare ANAF știe? Dacă da, ce face? Săptămâna trecută a transformat Teatrul de Vară în atelier de reparat tractoare! (…)  Toate pietruirile și asfaltările se fac de ochii lumii. Nu se fac fundații conforme cu tehnologia de împietruire! (…) Pentru cele de mai sus și pentru multe alte aberații electorale NU VOTEZ PENTRU IULICĂ ȘI PENTRU LISTA PNL!”, se arată în scrisoarea prof. Nicolae Petre.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

2 comentarii la „Încrengătura liberală de la Techirghiol. Un cetățean de onoare cere localnicilor să NU voteze lista PNL!

 • miercuri, 1 iunie 2016 la 20:38
  Permalink

  Vad ca la Techirghiol Soceanu Iulian este la fel de vinovat de coruptie ca fostul primar Pnl Stan Adrian, doar ca inca nu a ajuns in fata judecatorilor. Rusine Pnl.

  Răspunde
 • marți, 31 mai 2016 la 09:24
  Permalink

  Cine vorbeste? Petre Nicolae care nu a facut nimic pentru oras timp de 15 ani cat a fost primar? Petre Nicolae care a fost batut in primarie de Florin Nebunu si acum il pupa in bot? Petre Nicolae care s-a imbatat la PUB si a aparut in Replica? Rusine sa-ti fie!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *