INCREDIBIL! Peste ZECE MILIOANE de măști medicale ZAC în depozitele Unifarm, în timp ce populația e îndemnată să… CUMPERE!

România începe să devină un serial prost în domeniul sanitar. Desele bâlbâieli guvernamentale, protestele polițiștilor care nu vor să amendeze cetățenii pentru că nu poartă măști conforme, doi ani de măști-de-care-o-fi, apoi instituirea guvernamentală a măștilor FFP2 sau medicale ș.a.m.d. toate acestea contribuie foarte mult la erodarea încrederii cetățenilor în autorități.

O simplă interpelare parlamentară scoate la iveală încă o… grozăvie. Deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa, s-a adresat fostului ministru interimar al Sănătății, Cseke Attila, cu privire la comenzile referitoare la diverse achiziții ale Unifarm, precum aparaturi, combinezoane, dezinfectanți, diverse dispozitive, mănuși, măști de protecție – sanitare sau textile, medicamente, viziere ș.a. Răspunsul Ministerului via Unifarm este halucinant. În luna noiembrie a anului trecut, printre altele, la Unifarm se regăseau peste 10 milioane de măști medicale și aproape 17 milioane de măști de protecție care, în prezent, în conformitate cu legea, sunt inutile, ba chiar ești amendat dacă o porți!

masti

Toate aceste dispozitive zac nefolosite în depozite și nici nu vor fi folosite vreodată! Printre ele, medicamentul Remdesivir, care, luni de zile, ba a fost bun, ba nu a fost în protocolul de tratament anti-covid. Probabil Unifarm l-a comandat… așa, ca să fie, că nu se știe… Revenind la măștile sanitare, constatăm existența a peste 10 milioane de bucăți, inaccesibile cetățenilor, care sunt îndemnați să… cumpere, altfel vor fi amendați.

78.000 de măşti de protecţie FFP 2, distribuite angajaţilor din Sănătate

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat miercuri faptul că 78.000 de măşti de protecţie FFP 2 din rezerva instituţiei vor fi distribuite medicilor din spitalele COVID, medicilor de familie şi angajaţilor DSP implicaţi în activităţi epidemiologice.

„Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a aprobat astăzi, 19 ianuarie 2022, distribuţia unui număr de 78 000 de măşti tip FFP2 din rezerva Ministerului Sănătăţii pentru personalul din Sănătate”, a transmis MS.

Măştile de protecţie vor fi împărţite de către direcţiile de sănătate publică teritoriale personalului sanitar din spitalele COVD-19, medicilor de familie şi personalului direcţiilor de sănătate publică implicat în activităţi epidemiologice.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *