INCREDIBIL! Bau-bau-ul covid, folosit ca SCUZĂ pentru ANULAREA Folk You din Vama Veche

Pentru că în România nu mai există autorități competente care să rezolve cu celeritate o serie de situații, se întâmplă tot felul de lucruri în această perioadă, cum ar fi festivalul Folk You de la Vama Veche. Sau, mai exact, fostul festival din stațiune, a cărui anulare a fost anunțată miercuri.

Nume sonore erau prezentate la Folk You, programat pentru acest weekend, precum Florin Chilian, Mircea Baniciu sau trupele Holograf, Iris, Vița de Vie sau Vama. Între timp, ieri după-amiază, a venit anunțul:

„Anunțăm cu părere de rău că din cauza creșterii exponențiale a numărului de îmbolnăviri, pe fondul pandemiei Covid 19, dintre care multe în forma gravă, în urma consultărilor cu toți factorii implicați, organizatori, autorități publice, DSP, sponsori și artiști, s-a decis anularea evenimentului Folk You 2021, ce era programat în zilele de 10 și 11 sept., în Vama Veche. Având în vedere amploarea evenimentului și condițiile descrise mai sus, consideram ca este cea mai bună și mai corectă decizie. Vă cerem scuze pentru eventualele neplăceri create, este o situație ce nu depinde de noi, siguranța publicului, a artiștilor și a organizatorilor fiind cea mai importantă. Am luptat cu îndârjire și dăruire pentru ca acest eveniment să aibă loc, de aceea avem speranța că anul viitor lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal și ne vom putea revedea în condiții de siguranță, la ediția a 15 a a Folk You Florian Pittiș. Mulțumim că sunteți alături de noi!”, au transmis organizatorii de la Mișcarea de Rezistență.

Imediat, a început prima parte a circului: trupa Vama a anunțat că prezența ei la festival este o știre falsă, întrucât aceștia vor participa la… Untold:

„Festivalul Folk You Florian Pittiș a anunțat în comunicatul de mai jos prezența noastră le ediția de anul ăsta. Este o știre falsă, am fost doar contactați și am purtat discuții generale fără să confirmăm. Vama nu va fi la Folk you. Pe 10 septebrie suntem prezenți la UNTOLD, pe 12 septembrie la Ghimbav, apoi pe 17 septembrie încheiem Vama Neconvențional la Sinaia pe platoul de la cota 2000. Later edit: au scos articolul. O alta practica misto”.

TOMIS NEWS a aflat care este, de fapt, motivul anulării festivalului, iar acesta nu este nici pe departe pandemia de covid și creșterea numărului de cazuri. De altfel, chiar de ar fi fost adevărat, evenimentul era programat în aer liber, astfel că restricțiile nu s-ar fi aplicat și, oricum, organizatorii ar fi avut obligația asigurării măsurilor de protecție. În realitate, festivalul Folk You 2021 a fost anulat întrucât cei de la Mișcarea de Rezistență nu s-au înțeles cu sponsorii, deci nu au avut buget și, pentru a-și spăla imaginea, au utilizat pandemia, o scuză periculos de apropiată de o răspundere penală. Dacă am fi avut autorități, desigur. Un astfel de anunț fals privind creșterea numărului de cazuri în Vama Veche ar putea pune în pericol ultimele zile ale sezonului estival în zonă, mai ales că în prezent se desfășoară programul Litoralul pentru toți.

Potrivit raportului de joi al Institutului Național de Sănătate Publică, în toată comuna Limanu – deci Limanu, Vama Veche, 2 Mai și Hagieni, sunt… doar 7 cazuri de covid depistate în ultimele 14 zile.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *