INCIDENTE la mitingul AUR: Protestatarii VANDALIZEAZĂ mașinile din curtea Parlamentului și vor să SPARGĂ ușile Senatului

Protestatarii care s-au adunat în jurul Parlamentului au pătruns în curtea Senatului și au forțat intrarea în Parlament. Aceștia s-au strâns în fața ușilor și încearcă să intre în sediul Parlamentului. Jandarmii s-au pus pe două rânduri în fața ușilor de la Senat și încearcă să nu-i lase pe oameni să intre în Parlament.

Președintele de ședință al Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a anunțat, de la microfonul Camerei Deputaților faptul că protestatarii vandalizează mașinile din curtea Senatului.

„Domnule Simion, în timp ce noi discutăm aici, protestatarii vandalizează mașinile de la Senat”.

Este vorba despre mașinile ambasadelor SUA și Japonia. De asemenea, protestatarii au forțat intrarea în Senat și au tras de ușile instituției. George Simion a plecat din plenul Camerei Deputaților și merge în curtea Senatului, acolo unde se află protestatarii. Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România, care veniseră în vizită la Parlament, au fost vandalizate de către protestatarii care au pătruns în curtea Senatului. Câteva sute de protestatari au pătruns în curtea Senatului și, la un moment dat, au lovit o mașină, iar pe o alta au dat cu spray.

Senatorul PSD, Titus Corlățean, a explicat că a avut o discuție cu ambasadorul Japoniei în România, iar la final, acesta nu a mai putut părăsi clădirea Senatului. Într-un final, SPP și jandarmii au făcut un coridor de securitate, iar ambasadorul a plecat de la Parlament.

Am un gust extrem de amar, ca om care se ocupă de multă vreme de interesele externe ale României”, a spus Titus Corlățean.

Ambasadorul Japoniei ar fi trebuit să se întâlnească cu președintele Senatului, Florin Cîțu, dar această întâlnire s-a anulat. Atât ambasadorul, cât și Florin Cîțu au părăsit clădirea Parlamentului.

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a ieșit la protestatarii din fața Senatului și susține că aceștia au fost lăsați să intre în curte, tocmai pentru ca ulterior jandarmii să reprime violent protestul.

Este o diversiune a autorităților. Au fost lăsați să intre în curtea Senatului, ca apoi jandarmii să reprime protestul. Nu i-a adus domnul Simion la ușa Parlamentului, el i-a chemat să protesteze în stradă, ceea ce este altceva.”, a spus Claudiu Târziu.

Parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion, protestează în plenul Camerei Deputaților și cer cuvântul după fiecare proiect de lege votat.Aceștia solicită liderilor din Parlament să bage de urgență Legea certificatului verde în Comisia de Sănătate, să dea raport de respingere, iar apoi să o bage în plenul Camerei Deputaților pentru a o respinge. În același timp, George Simion face live pe Facebook și în ciuda faptului că liderii din Parlament îi explică că nu se poate băga pe ordinea de zi Legea certificatului verde, Simion protestează și cere cuvântul să vorbească de la microfonul central.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, i-a explicat lui Simion: „Cum să bag legea? Am buget de votat, tată!”

Jandarmeria anunță, într-un comunicat, după ce protestatarii AUR au pătruns în curtea Parlamentului, că până în prezent nu a fost utilizată forța și nu s-a recurs la mijloacele din dotare.

„În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine.”

parlament protest aur

Liderul AUR, George Simion, s-a dus la Senat și s-a pus în fruntea protestatarilor. George Simion îi scoate afară pe oameni și le cere parlamentarilor să iasă în stradă pentru a discuta cu oamenii.

Da, m-au rugat domnii jandarmi să ieșim din curtea Senatului. Da, domnule, ieșim”, a spus Simion.

Deputatul PNL Gigel Știrbu s-a declarat consternat de ce se întâmplă la Parlament unde protestatarii AUR au forțat intrarea în curtea Parlamentului și încearcă să intre în clădire.

Acum am ieșit din sala de plen. Singura informație pe care o am este că mașinile din parcare au fost vandalizate de acești domni și doamne aduși de colegii de la AUR pentru această manifestare ilegală. Nu am ieșit, suntem în sesiune de vot final. Și în plenul Parlamentului e un circ fără margini făcut de acești domni de la AUR, care mai au puțin și sar la bătaie. De mâine încolo fiecare parlamentar ar trebui să fie controlat, să nu cumva să aibă arme albe când intră în Parlament. După ce am văzut această manifestare e foarte posibilă o singură scânteie să dea foc întregii săli a plenului. Au sărit la bătaie să îl bruscheze pe președintele de ședința. Așa ceva nu am văzut decât în arenele unde se practică sporturi violente. Înjurături, Simion a spus că ne scuipă pe toți cei care votăm certificatul verde. Firesc ar fi în aceste momente ministrul de interne să ia atitudine, jandarmeria, poliția ar trebui să își facă datoria, e vorba de o instituție a statului”, a spus deputatul PNL.

Susținătorii AUR au intrat în curtea Parlamentului și forțează intrarea în Senat. Jandarmii sunt în fața ușilor și încearcă să-i oprească. Sute de oameni sunt acum în fața clădirii. SPP a blocat intrările în Parlament.

George Simion, liderul protestatarilor de la Parlament și copreședintele AUR, anunță că manifestarea se mută de la Parlament la sediul Guvernului.

De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde! Protestele vor continua la Guvern!”, a spus Simion, pe pagina sa de Facebook.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.