Incident cu George Simion la frontiera româno-moldoveană: Este BLOCAT la Prut de autoritățile Moldovei

Liderul AURGeorge Simion – solicită Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău să îi permită să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român. Simion este blocat la vama Leușeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

George Simion se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenționează să își ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău de la scriitorul, publicistul și fruntașul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veșnice. De asemenea, deputatul dorește să participe și la funeraliile omului de cultură.

Înainte de a intra în politică și în parlament, George Simion a fost activist, una din principalele sale teme fiind unirea cu Republica Moldova. El a organizat mai multe marșuri peste Prut, acțiuni care i-au adus și interdicția de a mai intra în Republica Moldova. George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat. Ultima i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani, până în 2023.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.