Început de an școlar și în instituțiile militare de învățământ

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ a organizat, luni, ceremonialul de deschidere a noului an școlar, 2019-2020.

În prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Daniel Căpățînă, a reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, ai Statului Major al Apărării, a cadrelor didactice, dar și a părinților și apropiaților, cei 96 de elevi de anul I și 33 de elevi de anul II și-au ocupat locul în formație și au defilat pe platoul instituției militare de învățământ.

Elevii din anul al II-lea au efectuat, în perioada 05 mai – 07 august 2019, stagiul militar de instrucție, la bordul Navei-Școală „Mircea“. În cele 94 de zile petrecute pe cinci mări și Oceanul Atlantic, viitorii marinari militari au parcurs peste 9.000 de mile marine, cu escale în 12 porturi din nouă țări.

Totodată, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a organizat la rândul său ceremonialul de deschidere a noului an școlar, 2019-2020.

Conform tradiției, cei 120 de elevi de clasa a IX-a au rostit, în prima lor zi de școală, ca liceeni, următoarele : „Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *