Începe și în România! Guvern: În restaurante și baruri se intră doar cu certificat covid

Pașaportul COVID sau certificatul digital va putea fi folosit şi în țara noastră. Asta apare într-un document pus de Guvern în dezbatere publică. Potrivit Antena3, documentul în format fizic sau aplicație va arăta dacă am fost vaccinați, testați sau trecuți prin boală. Măsura, aplicată deja în multe țări, a dus la proteste de stradă în țări precum Spania sau Italia pentru că ar fi discriminatorie şi ar permite accesul în bar, restaurant sau teatru doar persoanelor care s-au vaccinat, testat sau au imunitate pentru că au trecut prin boală.

Certificatul de vaccinare a devenit o nouă realitate în statele europene care se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de COVID-19, accelerat de tulpina “Delta”, mult mai contagioasă. Tot mai multe țări, precum Franța, Italia, Grecia sau Austria, impun ca accesul la teatre, restaurante, cinematografe sau concerte să fie garantat doar după prezentarea permisului de sănătate care atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva SARS-CoV-2, a trecut prin boală și a căpătat anticorpi sau a realizat un test PCR cu rezultat negativ.

În condițiile în care rata de infectare la nivel european a crescut și cu 200% în unele state europene, guvernele încearcă să țină sub control situația pandemică și creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, prin introducerea așa-numitului „permis sanitar”, „pașaport covid”, „permis de acces” ori „permis anti-covid”. Fiecare țară îl numește în mod diferit, însă scopul este același: acela de a garanta siguranța persoanelor vaccinate și de a impulsiona persoanele care nu sunt vaccinate să facă acest lucru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *