Începe sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean. Țuțuianu: „Am încercat să reinventăm acest eveniment, să nu mai fie ce a fost”

Cea de-a noua ediție a festivalului recoltei și a vinului dobrogean se apropie de start, iar organizatorul, Consiliul Județean Constanța, a început de vineri campania de promovare.

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, susține că ediția de anul acesta va aduce schimbări fundamentale. Nu comentăm dacă schimbările respective transmit și un mesaj politic către fosta conducere, cert este că Țuțuianu în cadrul conferinței de presă de vineri, pe care a organizat-o într-un… autobuz RATC, că „nu va mai fi ca în anii trecuți”.

„Va fi o altă abordare, un alt eveniment, pornind de la campania de promovare, de la evenimentele care se vor desfășura în aceste zece zile. Am creat elemente noi, de butaforie, mascote și alte surprize pe care le veți vedea. Am schimbat programul evenimentului, nu va mai fi ca în anii trecuți, avem peste 200 de producători anul acesta, multe concursuri, multe evenimente noi, concursuri de călușari, de curățat ceapă, de scobit dovleci. Ne-am aplecat anul acesta și asupra copiilor. Ca părinte, știu ce înseamnă să participi la un eveniment. Vor fi foarte multe evenimente pentru copii, de la teatrul de păpuși, de la atelierele de creație. În ceea ce privește programul artistic, am încercat alte abordări. Dacă în anii trecuți era un program folcloric, în prima seară vom începe cu formația Phoenix. Am încercat să reinventăm acest eveniment, să nu mai fie ce a fost”, a precizat Țuțuianu.

tutuianu-7

„Sper ca prețurile să fie cu 20% mai mici decât în piețe”

Bugetul aprobat de consilierii județeni pentru sărbătoarea locală care se apropie este de 480.000 lei, iar CJC a cheltuit deja 250.000 din ei. Totodată, Țuțuianu speră ca prețurile afișate de producători la eveniment să fie mai reduse decât în piețe.

„Am vorbit cu producătorii, am încercat să găsesc soluția și m-au ascultat, ca prețurile să nu fie ca cele de pe piețele constănțene, să fie cu aproximativ 20% mai ieftine, sper să se țină de cuvânt. Sunt doar producători din Dobrogea, iar produsele vor fi naturale. Transportul nu îl asigurăm, se va veni cu mașini proprii sau cu transportul în comun din orașul Constanța”, a mai spus Țuțuianu.

dans-2

Sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean se desfășoară între 23 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Pavilionului Expozițional Constanța. Potrivit CJC, evenimentul va reuni peste 200 de producători agricoli, procesatori, dar și meșteri și artiști populari. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 23 septembrie, de la ora 15:00, pe platforma din fața Pavilionului Expozițional.

IATĂ PROGRAMUL COMPLET:

s3

s2

s1

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *