Începe sancționarea profesorilor care nu predau în mediul online

Activitățile din școala online, cum sunt predarea-învățarea-evaluarea online, sunt reglementate prin Ordin al Ministrului Educației. Potrivit documentului, doar orele efectuate vor fi plătite profesorilor. Astfel, o demitere și o tăiere de salariu sunt măsurile luate în cazul a doi profesori care au refuzat să țină cursuri online. În primul caz este vorba despre un profesor de la o școală gimnazială din Dâmbovița, căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă, după ce a refuzat să le predea elevilor în mediul virtual. Iar un dascăl de liceu din Vrancea s-a ales cu salariul tăiat, din același motiv.

Regulamentul mai spune că în timpul cursurilor online este interzisă înregistrarea sesiunilor, elevii primesc absențe dacă nu participă, iar părinții își pot asista copiii minori.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Educației, Monica Anisie, le-a cerut inspectorilor şcolari generali să-și intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online. Ea a motivat că la Ministerul Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *