Începe procesul lui Făgădău: Acuzat de DNA pentru vânzarea unor terenuri

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanţa a decis că poate începe judecata fostului primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, într-un dosar în care este acuzat de vânzarea nelegală a unor terenuri, cu un prejudiciu de peste 133.000 de euro. În acelaşi dosar este judecat şi fostul secretar al municipiului Constanţa, Marcela Enache. Decizia instanţei nu este definitivă și poate fi contestată de părțile implicate, caz în care dosarul va ajunge la CA Constanța. Prin decizia dată judecătorul de cameră preliminară a respins toate excepțiile și cererile invocate de apărătorii celor trimiși în judecată, a verificat și validat probele anchetatorilor de la DNA și a stabilit că judecata efectivă poate începe.

Tribunalul Constanţa a hotărât ,luni, să respingă ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de către Decebal Făgădău şi Marcela Enache cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii“, se arată în minuta instanţei.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. DNA a decis trimiterea în judecată a fostului primar al Constanţei, Decebal Făgădău, pentru fapte comise în perioada când era viceprimar, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi a Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu.

„În cursul anului 2015, inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa”, se arată în comunicatul DNA.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *