Începe perioada electorală. AEP a publicat CALENDARUL activităților

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că miercuri începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie. Astfel, principalele repere calendaristice ale acestei perioade sunt următoarele:

2 august: – constituirea Biroului Electoral Central;
7 – 11 august: perioada de înregistrare a alianţelor electorale;
7 – 18 august: perioda de depunere a candidaturilor;
8 august: constituirea birourilor electorale de circumscripţie;
24 august: rămânerea definitivă a candidaturilor;
22 septembrie: tipărirea buletinelor de vot;
22 septembrie: desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;
26 septembrie, ora 7:00: încheierea campaniei electorale;
27 septembrie, ora 7:00: începerea votării;
27 septembrie, ora 21:00: încheierea votării.

Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu Buică a anunţat că vor fi puse la dispoziţie în secţiile de votare pentru cetăţeni măşti şi dezinfectant, la alegerile locale din 27 septembrie. El a precizat că organizarea alegerilor are un cost de aproape un miliard de lei, dublu comparativ cu alţi ani, în contextul pandemiei şi măsurilor necesare de protecţie, dar şi al creşterii indemnzaţiilor pentru membrii secţiilor de vot. Acesta a mai spus că este târziu să mai fie luată în calcul organizarea alegerilor timp de două zile. În ceea priveşte o posibilă limitare a numărului persoanelor care intră simultan într-o secţie de vot, Constantin Buică a spus că AEP va decide în funcţie de restul deciziile restului de autorităţi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *