Începe marșul LUPTĂ PENTRU BASARABIA! INEDIT: Militanții vor sta ÎN STRADĂ! „Este inadmisibil să vorbești despre centenar, România 100 și să nu spui măcar o dată Basarabia! E prima provincie care s-a Unit cu România!”

Președinția, Parlamentul și Guvernul României să își asume, prin politici concrete, responsabilitatea față de proiectul ReUnirii, susțin unioniștii care vor să reconfirme că sunt cea mai mare forță civică de pe ambele maluri ale Prutului.

„Cel mai bun mod de a realiza cele două aspecte este participarea la Marșul „Luptă pentru Basarabia”, care va avea loc la București, sâmbătă, 22 octombrie, ora 14:00, cu plecare de la Hanul lui Manuc (Piața Unirii). Vom rămâne în stradă până când politicienii de la București, reprezentanți ai Guvernului și ai partidelor politice care au șansa de a accede în viitorul Parlament recunosc necesitatea Reunirii și își asumă acțiunile care vor duce la împlinirea acestui deziderat!”, se arată pe pagina evenimentului, intitulat „Constanța la marșul unionist – Luptă pentru Basarabia”.

Marșul Unirii va avea loc sâmbătă, 22 octombrie, între 14:00 – 17:00, de la Hanul lui Manuc, iar de la Constanța se va pleca în dimineața de sâmbătă, de la 08:30, de la harta Mozaic, fiind pregătite deja două autocare.

img_20150922_103423

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 este o coaliție de asociații și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România, condusă de George Simion și, de-a lungul timpului, a reușit să organizeze mitinguri și marșuri de zeci de mii de persoane, inclusiv un traseu pe care tinerii unioniști l-au parcurs pe jos de la Chișinău până în România, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea Unirii celor două țări românești.

„VOM STA ÎN STRADĂ PÂNĂ CÂND PARTIDELE ÎȘI VOR ASUMA REÎNTREGIREA, LA MODUL SERIOS!”

„Este al cincilea an când organizăm Marșul Unirii, de fiecare dată ieșim în stradă, dar observăm că subiectul Unirii este folosit numai demagogic și numai în campania electorală, tocmai de aceea mâine o să începem marșul Luptă pentru Basarabia și o să rămânem în stradă până când Parlamentul și Guvernul României își asumă subiectul Reîntregirii, pentru că, din punctul nostru de vedere, este inadmisibil să vorbești despre centenar, despre România 100 și să nu spui măcar o dată cuvântul Basarabia! Trebuie să ne aducem cu toții aminte că dacă vorbim despre momentul 1918 și România Întreagă aveam și Basarabia în Țară! E chiar prima provincie care s-a unit! Politicienii să nu mai caute un proiect de țară, advăratul proiect este Unirea! Așteptăm 10.000 de oameni, dar dacă vremea ține cu noi vom fi mai mulți! Vom sta în stradă, cu corturile, până când premierul Cioloș și partidele politice își vor asuma Reîntregirea serios, prin fapte!”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

img_20150922_121958

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *