Începe FITIC 2020: Constanța susține teatrul independent

Începe cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC). Orașul de la malul mării este spaţiul perfect pentru o asemenea manifestare. A demonstrat-o patru ani la rând, iar acum începe cel de-al cincilea, căci FITIC este pe cale să îşi deschidă porţile.

afis fitic

FITIC este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi, iar marea este singurul fundal posibil pentru acest tip de concept teatral. FITIC 2020 va avea loc în intervalul 20 – 23 august 2020. În acest an, Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii, fiind inclus în Programul Prioritar Cultural Național.

Spectacolele vor avea loc la Termele Romane, în Parcul Carol I, pe două scene amenajate în zonele A și B. Și în acest an, secţiunile FITIC sunt: Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană și teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunilor în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești: Rodica Popescu Bitănescu, Paula Chirilă, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Răzvan Vasilescu.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele: din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de noul coronavirus, vă rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc. Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator. Întregul program îl puteți consulta pe site-ul www.fitic.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.