Începe Festivalul Internaţional de Teatru Independent Constanţa

Blue Theatre este un concept artistic care dărâmă graniţele ridicate de-a lungul timpului în interiorul acestei arte a efemerului, emoţiei şi măştii, teatrul. La baza acestui concept stă libertatea şi curajul de a afirma imposibilul, de a doborî statui şi socluri ce au fost dintotdeauna acolo, ca un dat, şi de a construi propriile toteme, prin gesturi, cuvinte şi perspective.

Blue Theatre propune un teatru al generaţiei sale, o decriptare poate nu întotdeauna plăcută sau confortabilă a realităţii imediate, a emoţiilor, experienţelor şi trăirilor celor de lângă noi şi a celor dinlăuntrul nostru.

Blue Theatre este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi. Alegerea Constanţei ca oraş al primei desfăşurări a acestui festival nu a fost deloc întâmplătoare, marea fiind singurul fundal posibil pentru acest tip de concept teatral.

Invitaţii care onorează prima ediţie a Blue Theatre sunt companiile de teatru independent Godot, Teatrul de Artă, Green Hours, În Culise, Teatrul Arte del Anima, Teatrul de pe Lipscani, Compania Instabili Vaganti – Italia, Compania Maladype Theatre – Ungaria, Compania Atom Theatre – Bulgaria, Teatrul Mignon, care aduc în festival peste 20 de spectacole, dar şi actori şi piese consacrate.

În program sunt înscrise şi conferinţe, ateliere de teatru dans, muzică şi dans, precum şi mese rotunde având ca subiecte teme de interes în economia socială şi culturală actuală. De asemenea, conceptul de Blue Theatre implică şi o tranziţie a actului cultural către teatrul social, un răspuns coerent la nevoile actuale ale tinerilor în această societate cu valori mereu permutate.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2016 începe în data de 3 septembrie şi se va încheia pe 10 septembrie. Spectacolele vor avea loc în sala Teatrului de Stat. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, reprezentanţi ai societăţii civile şi este susţinut de Primăria Municipiului Constanţa.

Întregul program, disponibil AICI și AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *