Începe „distracția”: Consilierii USR solicită prefectului să STOPEZE buldozăreala liberală de la „lupoaică”

Grupul consilierilor municipali USR PLUS a trimis astăzi o interpelare către Prefectul Constanței, solicitând verificarea și ulterior anularea lucrărilor de la „lupoaică”. Consilierii USR PLUS solicită Prefectului Constanței să analizeze temeinic, în fapt și în drept, modul în care se desfășoară construcția clădirii de 4 etaje din zonă.

În ceea ce privește oportunitatea construirii acelei clădiri în zonă, consilierii USR PLUS menționează că acest perimetru este unul dintre cele mai importante pentru memoria istorică a orașlului nostru (sfârșitul sec XIX și începutul sec. XX ), valoarea sa fiind similară celei care a impus și impune reabilitarea completă a Pieței Ovidiu. Este vorba despre o zonă în care nu există nicio construcție modernă. Spațiul de la “Lupoaică” poate fi gândit și trebuie perceput din punct de vedere istoric, urbanistic și chiar turistic precum celebra Piață Ovidiu. Pentru că reprezintă, practic, poarta de intrare în orașul istoric. În zonă sunt edificate clădiri de mare valoare arhitectonică și simbolică: Palatul Regal, Muzeul de Artă, fostul cinematograf regal, Geamia “Hunkiar”, “Lupoaica ș.a. Clădirea în stil modern ce se dorește a fi ridicată aici ar afecta atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere arhitectonic și estetic întreaga zonă.

Din perspectivă juridică, a fost deschis un dosar penal pentru distrugerea unor vestigii vechi de sute și mii de ani. Tone de pământ pline cu piese arheologice de valoare au fost excavate de către un investitor imobiliar și aruncate pe un câmp, în apropiere de Valu lui Traian, fără ca vreun arheolog să supravegheze lucrările.

La rândul său, Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat o serie de nereguli, sesizând instituția pe care dumneavoastră o reprezentați.

Se solicită, așadar, verificarea legalității tuturor actelor administrative ce au stat la baza obținerii autorizației de construire și a începerii lucrărilor cu privire la acest imobil de 4 etaje din zona “Lupoaică” și, în funcție de eventualele ilegalități constatate, se solicită ca instituțiile abilitate (inclusiv instanței de judecată) să intervină în vederea anulării acestora.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *