Încep lucrările la Centrul de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilități. Țuțuianu: „Merită tot sprijnul nostru, pentru o viață normală!”

La Constanța a început demararea procesului de dezinstituționalizare a copiilor din centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Pentru început, autoritățile vor închide Centrul de Servicii Comunitare „Cristina”, iar în loc se vor construi și dota două Case de Tip Familial în Mangalia. Totodată, se va deschide un Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități, beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” și din comunitate.

„Acești copii merită tot sprijinul nostru, pentru a se putea integra în societate și pentru a avea o viață normală”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Valoarea totală a proiectului „Închiderea Centrului de Servicii Comunitare Cristina” este de 4.501.865,36 lei. Contribuția eligibilă DGASPC Constanța, prin Consiliul Județean Constanța este de 2% din valoarea proiectului, respectiv suma de 90.037,30 lei.

Contractul de finanțare s-a încheiat pe 1 iulie cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar. Perioada de implementare este de 18 luni.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *