Spread the love

Primarul orașului Medgidia, Valentin Vrabie,  este inculpat pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care a fost blocat un proiect în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro. Este vorba despre proiectul RAJA, privind modernizarea și extinderea de rețele noi de apă. Banii vor veni prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) – UE, care a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României identificate în acordul de parteneriat 2014 -2020, reprezentând o continuare a Programului Operațional Sectorial Mediu 2007-2013  (POS Mediu) și adresându-se cu preponderență dezvoltării localităților rurale și urbane cu populație de peste 2.000 de locuitori. Sunt 90 de localităţi care vor beneficia de aceste lucrări de modernizare a ţevilor, singura care a decis să se împotrivească a fost Medgidia, prin primarul Valentin Vrabie.

Vrabie a tot blocat acest proiect, a invocat și un referendum local, apoi, timp de mai bine de doi ani, a dus războiul cu RAJA până acum câteva zile, când a cedat și a trecut prin votul consilierilor locali proiectul în cauză, prin două proiecte de hotărâre.

Primarul Vrabie va fi trimis în judecată și se pare că nu va fi singurul său dosar. În timpul stării de urgență, DNA a descins la Primăria Medgidia într-o altă cauză, fiind ridicate mai multe documente.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *