INCENDIU în coaliția de guvernare: Cîțu i-a DEMIS pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, USR-PLUS discută IEȘIREA de la guvernare

Premierul Florin Cîțu a trimis miercuri la Cotroceni documentele prin care îl revocă din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De asemenea, secretarul de stat Andreea Moldovan a fost demisă de premier. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, arată un comunicat al premierului Florin Cîțu.

La scurt timp, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătății.

Cel mai probabil, măsura vine după ce Ministerul Sănătății a adoptat – și au fost publicate marți în Monitorul Oficial – noile criterii de carantinare, fără știința premierului, a șefului Raed Arafat și a prefectului Capitalei, Alin Stoica.

Miniștrii USR-PLUS au luat decizia de a nu participa la ședința de Guvern, asta după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Pe cale de consecință, premierul Florin Cîțu a luat decizia de a amâna ședința de Guvern, până la momentul în care se vor purta discuții în coaliție. În mod normal, ședința de Guvern ar fi trebuit să înceapă la ora 13.00.

Liderii USR-PLUS au convocat o ședință de urgență, după ce premierul Florin Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan. Ședința USR-PLUS are loc imediat ce Dan Barna a finalizat discuțiile cu premierul Florin Cîțu. Pe masa USR-PLUS se află toate variantele, inclusiv ieșirea de la guvernare. Ședința are loc în format online.

Condițiile USR-PLUS: Capul lui… Cîțu!

Alianța USR PLUS ar dori rămânerea la guvernare, în coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier, susțin surse politice. În cadrul USR sunt luate în calcul trei variante după revocarea lui Voiculescu: rămânerea la guvernare, dar fără Florin Cîțu premier, ieșirea de la guvernare și, de asemenea, rămânerea la guvernare cu cedarea portofoliului Sănătate, susțin sursele politice.

Liderul PLUS Dacian Cioloș reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care a procedat premierul „este absolut inacceptabil”.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public. Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, scrie Cioloș pe Facebook.

PSD retrage moțiunea depusă pe numele ministrului Sănătății

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, retragerea moţiunii simple depuse împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţinând că această moţiune şi-a produs efectele şi ministrul a fost demis.

Anunţ cu satisfacţie plenul Camerei Deputaţilor faptul că moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Voiculescu a produs efecte. Domnul Vlad Voiculescu este de acum fostul ministru-catastrofă al Sănătăţii. Prin urmare, voi cere Biroului permanent al Camerei Deputaţilor retragerea de pe ordinea de zi. Moţiunea a produs efecte, ministrul a fost demis, prin urmare nu mai are obiect„, a afirmat Simonis.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.