Încălcarea legii, „floare la ureche” în sudul litoralului! Cazul fostului secretar al Primăriei Mangalia și construcțiile sale ilegale din Vama Veche

În urmă cu aproximativ o lună, TOMIS NEWS relata despre faptul că Primăria Limanu, care – printre altele – administrează și stațiunea Vama Veche, duce o serie de războaie cu privire la construcțiile fără autorizație. Ofeream atunci ca exemplu strigător la cer restaurantul Povestea ceaunului, care s-a extins cu de la sine putere în ultimii ani cu o serie de anexe și improvizații, fără nici un fel de autorizații. Construcția în cauză aparține fostului secretar al Primăriei Mangalia, Petrina Boiță.

În ciuda deciziilor instanțelor de judecată, societatea Sunset Beach Vama Veche SRL refuză în continuare să demoleze anexele și alte adăugiri la construcție. Povestea a început în 2017 și, de atunci, Petrina Boiță – deși avocat, a pierdut pe bandă toate procesele, cu excepția unuia. În acel an, încă în funcție în Primăria Mangalia, Boiță a fost amendată și somată de Poliția Locală Limanu să înceteze lucrările și să desființeze construcțiile ilegale care s-au întins pe strada Falezei, practic în buricul stațiunii Vama Veche.

terasa

După doar patru ani de tergiversări din cauza expertului desemnat de Judecătoria Mangalia care – la propriu – nu își face treaba, procesul primește, în sfârșit, termen: pe 9 septembrie a.c.:

dosar

Mit spulberat: ANAF poate fi dusă de nas!

Cu toate acestea, există deja un raport de expertiză tehnico-judiciară (topo-cadastrală), de anul trecut, care arată cum un administrator – pentru simplul fapt că se consideră persoană importantă – încalcă legea cu bună știință. Din acest raport reținem că Petrina și Cristinel Boiță – atât avocați în proces cât și administratori ai Sunset Beach Vama Veche – au depășit cu mult suprafața înscrisă în actele de proprietate. Mai grav, suprafața declarată de aceștia la Fisc este cea din acte, nu cea reală – cu construcțiile efective, astfel că și ANAF este dusă de nas de ani de zile, declarațiile fiscale fiind în toți acești ani total nereale! Întrucât mansarda în cauză reprezintă mai multe spații de cazare nedeclarate fiscal, ANAF se află în ipostaza buzei umflate, toți banii din acești ani intrând ilegal în buzunarele soților Boiță.

povestea ceaunului vama1

Prin raportare la cartea funciară, se constată că Sunset Beach Vama Veche ocupă efectiv o suprafață cu 239 mp (940 mp – 711 mp) mai mult decât cea înscrisă în actele de proprietate. De asemenea, prin raportare la declarațiile firmei din 2019, se constată că SC SUNSET BEACH VAMA VECHE SRL, ocupă efectiv o suprafață cu 187 mp (940 mp – 753 mp) mai mult decât cea înscrisă în actele de proprietate. Astfel, cei 187 mp reprezintă domeniul public al Consiliului Local Limanu. Totodată, prin raportare la OCPI, se constată că SC SUNSET BEACH VAMA VECHE SRL, ocupă abuziv o suprafață de 155 mp din domeniul public, unde – doar în actele Primăriei – se află piațeta Vama Veche și strada de pe faleză.

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *