Încă un punct de trecere al frontierei din județul Constanța spre Bulgaria. Țuțuianu: „Am solicitat sprijin în vederea racordării acestui obiectiv la rețeaua de alimentare cu energie electrică”

Măr al discordiei istorice seculare, frontiera dintre România și Bulgaria beneficiază începând de luni de încă un punct de trecere, respectiv Dobromir – Krushari. Obiectivul poate fi perceput ca o tentativă de fluidizare a traficului rutier, întrucât, în special în timpul sezonului estival, la trecerea din România spre Bulgaria și invers se produc adevărate ambuteiaje. De asemenea, probabil ca mesaj politic, deschiderea acestui punct de frontieră poate fi perceput în cheia parteneriatului european româno-bulgar.

tutuianu vama1

La evenimentul inaugural de luni au participat, printre alții, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și prefectul Dan Jeacă.

„De astăzi, în județul Constanța s-a mai deschis un punct de trecere al frontierei spre Bulgaria: Dobromir – Krushari. Sunt încântat că infrastructura județului se modernizează și cred că, prin deschiderea acestui punct, traficul pe ruta România-Bulgaria se va fluidiza, mai ales în sezonul estival. În plus, consider că operaționalizarea acestui punct de frontieră constituie un real beneficiu pentru comunitățile române și bulgare din regiune. Am susținut acest proiect și chiar am întreprins demersuri către Guvernul României, cu precădere Ministerul Energiei, prin care am solicitat sprijinul în vederea racordării acestui obiectiv la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Începând de astăzi, punctul de frontieră este sută la sută operațional. Am participat la inaugurare alături de prefectul județului Constanța, conducerea Poliției de Frontieră din România și Bulgaria, precum și de autoritățile locale din Bulgaria. Felicitări tuturor factorilor implicați în acest proiect de importanță majoră pentru județul nostru”, a spus Țuțuianu.

tutuianu vama
vama frontiera bulgaria
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.