Spread the love

Consilierii locali municipali s-au reunit, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru a adopta proiectul de hotărâre privind transmiterea unui imobil din domeniul public al municipiului Constanța în administrarea Ministerului Apărării Naționale. Este încă un pas pe care Primăria Municipiului Constanța îl face pentru reînființarea liceului militar de marină, obiectivul municipalității fiind de creare a cadrului prin care cursurile la viitoarea instituție de învățământ să demareze din toamnă, odată cu viitorul an școlar.

Proiectul a fost adoptat de toți cei 21 de consilieri locali municipali prezenți.

„Am avut discuții cu toți actorii implicați și mă bucur că am ajuns la o decizie prin care Constanța va avea de câștigat, Dobrogea va avea de câștigat și România va avea de câștigat. Din această reașezare a structurii funcționale a învățământului constănțean va rezulta un liceu Navrom întărit, un liceu de marina militară pe care ni-l dorim și salutăm poziția MApN de a deschide acest centru de interes încă din toamna acestui an. Ce să le urez? Spor la treabă! Vor avea mult de lucru, Navrom se va muta într-o casă nou, cu haine noi, cât și celor de la MApN, pentru a reda Constanței un liceu de elită, astfel încât toată lumea să se raporteze la ceea ce înseamnă învățământul de marină militară așa cum e normal: la Constanța. Școala 15 arată oricum mai bine astăzi decât arată liceul Alexandru Ioan Cuza, dar noi deja am făcut toate demersurile premergătoare acestui transfer. În cea mai recentă ședință a CLM am aprobat transferul către Navrom a noilor structuri, așteptăm solicitarea, astfel încât să le putem aloca finanțarea necesară și sunt convins că din toamnă vor începe cursurile… (…) Au tot sprijinul nostru, orice sumă va fi necesară o vor avea!”, a spus primarul Decebal Făgădău, după procedura de vot.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul întârzie demersurile pentru reînființarea liceului militar de marină. Făgădău: „Noi am plecat la drum, plini de bune intenții. Liceul va aduce un plus Constanței”

Constanța ar putea să aibă, începând cu anul școlar viitor, un liceu militar de marină, practic vorbim de reînființarea unității școlare care a fost desființată în 1998. De asemenea, viitorul liceu va funcționa în aceeași clădire, în locul actualului Colegiu Tehnic „Navrom” din cartierul Poarta 6. Liga Navală Română, alături de șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, împreună cu Primăria Constanța și Inspectoratul Școlar Județean au făcut demersuri la Ministerul Apărării Naționale pentru reînființarea unității de învățământ specializate.

Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” a fost înființat în anul 1973, de-a lungul timpului fiind o unitate constănțeană de învățământ de elită. Timp de 25 de ani, peste 80% din absolvenți au urmat cursurile Academiei Navale.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *